Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les colles de Valls intenten sense èxit el 3 de 9 net, un castell inèdit a la història

La Joves ha intentat en dues ocasions el 3 de 9 sense folre i la Vella ho ha provat un cop / Destaquen el 4 de 9 sense folre descarregat per ambdues colles i el 2 de 8 net carregat per la Joves

Intent del 3 de 9 sense folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls Intent del 3 de 9 sense folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 21 Octubre 2018 14:24

La diada castellera de Santa Úrsula ha començat amb el caràcter reivindicatiu dels últims anys. La plaça del Blat ha entonat el Cant dels Segadors i després s'han cridat proclames com "Independència" i "Presos polítics, llibertat".

La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha obert la diada descarregant el 4 de 9 sense folre a la primera ronda, mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls també ha iniciat la seva actuació descarregant el el 4 de 9 sense folre, el cinquè descarregat d'aquesta temporada.

                                                         4de9 sense folre descarregat de la Joves: 4de9 sf Colla Joves Sta Úrsula

A la segona ronda, la Joves ha portat a plaça el 2 de 8 sense folre, un castells que els vermells havien intentat sis cops aquesta temporada (3 de carregats i 3 de descarregats). Avui la Joves només l'ha pogut carregat, cosa que demostra la fragilitat d'aquest castell.

                                                       4 de 9 sense folra descarregat de la Vella: 4de9 net Vella Sta Úrsula

La Vella ha intentat en la segona ronda un castell inèdit, el 2 de 9 amb folres (sense manilles). L'estructura del castell ha estat prou bona, però el castell ha caigut quan l'aixecador havia arribat a la seva posició. En el segon castell, els rosats han repetit ronda amb un 3 de 10 amb folre i manilles, però quan la construcció preparava el pom de dalt els castellers han decidit tirar enrere i el 3 de 10 ha quedat en un intent desmuntat.

                                                          2 de 8 sense folre carregat per la Joves: 2 de 8 net Joves Sta Úrsula

A la tercera ronda, la Joves ha intentat el 3 de 9 sense folre, un castell que ningú ha pogut carregar maig a la història moderna dels castells. La Joves ha fet un primer intent desmuntat, que pujava bé, però en el moment de pujar els dosos, s'ha donat l'ordre de desmuntar-lo per evitar que es trenqués. El fet de poder-lo desmuntar amb garanties, ha animat als castellers de la camisa vermella a tornar a repetir el castell, però en el segon intent el castell ha fet llenya.

També a la tercera ronda, la Vella ha intentat el 3 de 9 sense folre, que en el cas dels rosats han aconseguit posar els dosos als castell, que ha fet lleya a continuació. A la repetició, s'ha hagut de conformar amb un 3 de 9 amb folre descarregat.

Les dues colles han acabat la diada castellera de Santa Úrsula descarregant el pilar de 6 per acomiadar la temporada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: