Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 3 de 10 de Vilafranca salva un Tots Sants de mínims on les colles han quedat lluny de les seves aspiracions

Verds i Capgrossos també descarreguen la torre de 9, únics gamma extra de la jornada

3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a la diada de Tots Sants 3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a la diada de Tots Sants GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Món casteller ACN
Dijous, 01 Novembre 2018 16:25

La diada de Tots Sants d’aquest dijous a Vilafranca del Penedès ha mostrat castells que han quedat lluny de les aspiracions de les colles participants. El 3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca ha estat la construcció més destacada, seguida del 2 de 9 folrat dels mateixos verds i dels Capgrossos de Mataró. Aquests han estat els únics tres gammes extra que s’han descarregat en una diada de gairebé quatre hores en què insòlitament s’han vist cinc castells de 8 i, fins i tot, una construcció de 7 per part dels Castellers de Sants, que s’han desplaçat a l’Alt Penedès amb nombroses baixes a causa de les caigudes que han patit a les actuacions dels darrers caps de setmana.

3 de 9 descarregat pels Xiquets de Tarragona:       Xiquets de Tarragona 3 de 9 descarregat

Els Xiquets de Tarragona han obert plaça amb el 3 de 9 amb folre, que han carregat molt lentament però que han aconseguit defensar amb comoditat en el descens. Seguidament, han intentat el 7 de 8, del qual s’han fet enrere quan la canalla era a punt d’arribar a dalt, mentre que tampoc se n’han sortit amb el 4 de 9 de la tercera ronda. Descartades aquestes dues construccions, els matalassers han utilitzat les rondes de repetició apostant pel 5 de 8 i el 4 de 8.

Els Verds, sense la torre de 8

Els Castellers de Vilafranca han començat la diada amb l’imponent 3 de 10 amb folre i manilles, fent-ne l’aleta ‘in extremis’. A l’hora de descarregar-lo, la colla ha suat de valent, ja que el castell ha estat a punt de trencar-se a la sortida dels dosos. Amb tot, l’escalf de la plaça ha encoratjat els amfitrions, que han aconseguit completar el que acabaria sent el castell més destacat de la jornada.

A la segona ronda, els verds s’han enfrontat al 2 de 8 sense folre, conegut com a ‘bèstia indomable’ i marcat com a gran repte de la diada, ja que en tota la temporada no l’han aconseguit descarregar. Aquest dijous, però, tampoc se n’han sortit, ja que ni tant sols han pogut carregar-lo perquè que el tronc s’ha partit quan la canalla arribava dalt. De cara a la tercera ronda, la colla ha descartat el 4 de 9 net que havien anunciat i s’ha decantat per la torre de 9 amb folre i manilles. Finalment, en ronda de repetició, han completat el 4 de 9 folrat després de descartar el 5 de 9.

Sants, tocats per les lesions

Els Castellers de Sants han visitat Vilafranca aquest dijous amb moltes baixes al conjunt de la colla després d’haver patit caigudes contundents a les darreres actuacions. Amb la colla tocada, els borinots han dut a plaça els castells bàsics de 8 –el 3 i el 4-, i han sorprès a la tercera ronda amb un 7 de 7, castell de gamma força inferior. Els de Barcelona han estat així l’única colla en completar els seus tres castells en els tres primers intents, sense patir cap caiguda.

    3 de 8 descarregat pels Castellers de Sants: 3 de 8 descarregat Sants

Capgrossos, sense el seu programa de màxims

Finalment, els Capgrossos de Mataró han sortit a plaça amb el 3 de 9 amb folre, que han defensat amb garanties. En segona ronda, seguint el programa anunciat, han aixecat la torre de 9 amb folre i manilles, construcció que han tornat a demostrar que dominen amb solvència, i que han celebrat eufòricament.

2 de 9 amb folre i manilles descarregat pels Capgrossos de Mataró: 2 de 9 descarregat Capgrossos

De cara a la tercera ronda, la colla aspirava a completar el seu programa de màxims amb el 5 de 9 folrat, però no han aconseguit coronar-lo, fent llenya en el moment que havien decidit desmuntar. Descartada aquesta grans estructura, els Capgrossos han tancat la seva actuació jugant la carta del 4 de 8, descarregat sense complicacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: