Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un treball sobre mediació castellera guanyador del Premi CEPAC

Lurdes Quintero guanya la segona edició d’aquests premis que s’entregaran el divendres 16 de novembre, a les 18h, al Pati Jaume I

Imatge d'arxiu del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça Imatge d'arxiu del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça ACN
Món casteller Redacció Infocamp
Dijous, 15 Novembre 2018 11:24

La segona edició del Premi del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) per a treballs de final de grau i final de postgrau de tema casteller, ha estat guanyada per l’estudiant del diploma de postgrau en mediació de la Fundació URV, qui ha rebut una dotació de 1.000 euros pel seu treball ‘Mediació castellera’. El premi es lliurarà el divendres 16 de novembre, a les 18h, al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona.

L’estudi constata l’existència de conflictes a l’interior de les colles i també entre colles, en fa una classificació per a analitzar-los i, a través de casos pràctics, intenta demostrar la validesa de la mediació com a eina eficaç per a la resolució de conflictes. Igualment, apel·la la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya a adoptar un protocol de mediació vàlid per a totes les agrupacions castelleres.

Dos accèssits ‘ex aequo’

D’altra banda, en l’edició d’enguany el Jurat també ha decidit atorgar dos accèssits ex aequo als treballs ‘Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infantil’, de Mariona Arnau Garcia, i ‘Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com a eina d’inclusió social’, de Marta Garcia Yuste.

En el primer cas, es tracta d’un treball de final de grau de traducció i interpretació de la Universitat Pompeu Fabra en què s’estudia l’adaptació del diccionari casteller del TERMCAT per a un públic infantil, mitjançant una selecció de termes i una nova redacció de les definicions a partir d’enquestes a infants de colles castelleres i a escolars. En el segon cas, es tracta d’un treball de final de grau dels estudis d’educació social de la Universitat de Barcelona que planteja la hipòtesi dels beneficis que pot representar per a persones amb malalties mentals la participació en una colla castellera, a través d’un cas pràctic amb la colla dels Bordegassos de Vilanova.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: