Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu Casteller de Catalunya obrirà portes a l’estiu

La consellera de Cultura visita l’equipament que es construeix a Valls amb prop de 9 MEUR d’inversió

Visita de la consellera de Cultura, Laura Borràs, amb l'alcalde de Valls, Albert Batet, i la resta d'autoritats, al terrat del Museu Casteller de Catalunya Visita de la consellera de Cultura, Laura Borràs, amb l'alcalde de Valls, Albert Batet, i la resta d'autoritats, al terrat del Museu Casteller de Catalunya AJUNTAMENT DE VALLS
Món casteller ACN
Divendres, 22 Febrer 2019 15:07

El Museu Casteller de Catalunya que es construeix a Valls obrirà portes a l’estiu. Així ho ha anunciat l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, aquest divendres, durant una visita d’obres amb l'assistència de la consellera de Cultura, Laura Borràs. L’equipament, que encarrila la recta final d’obres, ha suposat una inversió de prop de 9 milions d’euros, incloent l’enderroc de diversos habitatges vells en l’enclavament on s’ha aixecat, entre la plaça del Blat i la de l’Oli. Borràs ha destacat la revitalització d'un àmbit degradat del barri antic amb un "espai integrador i de regeneració".

Per la seva banda, Batet ha remarcat que el futur museu, de 2.900 metres quadrats de superfície construïda repartits en tres plantes, esdevindrà un "motor" per projectar el fet casteller i desestacionalitzar la temporada turística.

                                    Visita d'obres al Museu Casteller de Catalunya: 

visita obres Laura Borràs Museu Casteller

La consellera Borràs s’ha reunit amb el consorci del Museu Casteller, organisme integrat per les tres administracions implicades -Generalitat, Diputació de Tarragona i Ajuntament de Valls- i la Coordinadora de Colles Castelleres, que es va convocar per primer cop l’any 2005. Deu anys després es posava la primera pedra de l’equipament, un projecte que porta dècades sobre la taula i que ara encarrila la fase final.

S’estima que a l’estiu pugui obrir portes. Amb l’estructura completament construïda, ara s’està avançant en l’equipament interior. “Volem obrir tant aviat com sigui possible, però amb garantia de qualitat, en una arrencada de molta potència; serà d’última tecnologia, de màxima qualitat i innovació”, ha garantit Batet. “És un actiu turístic, un somni pel món casteller i una il·lusió pels vallencs”, ha afegit el batlle.

                                            Façana de l'entrada principal al museu:

 

façana Museu Casteller obres

La setmana vinent el ple de Valls prendrà decisions en relació al seu funcionament intern. A hores d’ara encara no s’ha tancat el nombre d’empleats del museu, al marge de la cafeteria. En el marc de la visita d’obres, la consellera ha afirmat que el museu serà un revulsiu i un pol d’atracció de visitants. A la vegada, ha valorat la feina d’integració social dels castells, més enllà dels símbols i els valors que transmeten.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: