Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu Casteller de Catalunya estrena la marca "Món Casteller"

La marca va més enllà de ser un nom i un logotip ja que vol transmetre la identitat del museu vallenc, els valors dels castells i d'una tradició que és Patrimoni de la Humanitat

L'alcalde de Valls, Albert Batet, amb la resta de representants, mostren la nova marca i logotip del Museu Casteller, amb el lema "El nostre món, la vostra emoció" L'alcalde de Valls, Albert Batet, amb la resta de representants, mostren la nova marca i logotip del Museu Casteller, amb el lema "El nostre món, la vostra emoció" VISITA VALLS
Món casteller Josep Cartanyà
Divendres, 01 Març 2019 16:28

El Museu Casteller de Catalunya (MCC) encara la recta final i ha obert el compte enrere a la seva obertura aquest estiu amb l'estrena de la seva marca "Món Casteller". Durant la presentació, l'alcalde de Valls, Albert Batet, ha destacat que la marca serà un reflexe "d'aquest innovador equipament cultural i turístic" que s'ha de convertir en un centre d'experiències únic i singular i que traslladi al visitant emocions i valros que envolten el fet casteller, "combinant patrimoni, història i modenirtat d'una tradició nascuda a Valls, km0 del fet casteller, fa més de 200 anys i declarada Patrimoni Immnaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El dissenyador del logotip del museu i director de TGD Creatius, Josep Maria Rovira, ha explicat que la imatge té com a punt de partida les pròpies lletres de "Món Casteller", "amb puntes que recorden les piràmides". De bon principi, es va creure convenient posar aquestes lletres dins d'un cercle, un element inspirat en la pinya dels castells. Pel que fa a la forma del símbol, Rovira ha explicat que identifica l'alçada dels castells, l'acció de "tirar cap amunt". Els colors que es reprodueixen són els propis dels mocadors castellers i el blanc actua com a fons perquè s'adapti a tots els colors de les camises de les colles.

Logo Món casteller

Finalment, la imatge del logotipo engloba alhora "l'experiència" castellera -experience en anglès- pensat en què aquesta serà una marca que exportarà el museu tant a Catalunya com arreu del món. Per això s'han fet aplicacions en diversos idiomes  i on apareixen conceptes relacionats amb el "Món Casteller".

El nostre món, la vostra emoció

Aquest és el lema que acompanyarà la marca "Món Casteller" en totes les accions del Pla de Posicionament previ a l'obertura del museu. La directora de Màrqueting d'Expertus Turisme i Oci, Ana Rosa Moreno, ha explicat que el pla presentat avui defineix la visió que ha d'irradiar i difondre el nou museu de cara al futur. En aquest sentit, Moreno ha remarcat que Món Casteller, el Museu Casteller de Catalunya, s'ha convertit en un "referent per als ciutadans i els sectors turístic, cultural i educatiu", ja que el seu model "està basat en l'excel·lència, la innovació i la col·laboració i està orientat a un triple objectiu: protegir el patrimoni cultural immaterial,-símbol de la identitat del món casteller- difondre i promoure els valors castellers a nivell internacional i transformar el seu entorn".

Ana Moreno ha destacat que la marca no és només un nom i un logotip, sinó que "ha volgut que transmeti la identitat del MCC i  reflecteixi els valros de tota la comunitat castellera i d'una tradició que és Patrimoni de la Humanitat". Per aquest motiu, la voluntat és que la marca "sigui de tot el món casteller i que tothom se la faci seva i se l'apropiï".

Museu casteller logo

Per últim, s'ha decidit donar suport a la marca amb un missatge permanent, "El nostre món, la vostra emoció", que traslladi la idea més important d'entre totes les que defineixen el fet casteller. Aquest missatge ajudarà a diferenciar el MCC de la resta d'equipaments i a posicionar-lo. 

Pel que a les accions del Pla de Comunicació, destaquen l'activació dels perfils a les xarxes socials i la pàgina web del museu. També es faran activitats de sensibilització per donar a conèixer el paper del museu al barri i a la ciutat de Valls; activitats de promoció -especialment destinades al turisme com viatges de premsa i blocaires, agències de viatge i agents turístics-, i ja s'han organitzat diferents trobades amb agents culturals i educatius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: