Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix la Diada Castellera de Sant Jordi de Riudoms

La diada se celebrarà el diumenge 28 d'abril, a les 12h, a la plaça de l'Om, i hi participaran la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus

L'alcalde, Sergi Pedret, amb els representants de les tres colles i la regidora de Cultura, han presentat la primera Diada Castellera de Sant Jordi de Riudoms L'alcalde, Sergi Pedret, amb els representants de les tres colles i la regidora de Cultura, han presentat la primera Diada Castellera de Sant Jordi de Riudoms JOSEP CARTANYÀ
Món casteller Josep Cartanyà
Dissabte, 27 abril 2019 16:27

Ha nascut una nova diada dins del calendari casteller del Camp de Tarragona. El proper diumenge 28 d'abril, a les 12:00h, a la plaça de l'Om, se celebrarà la primera Diada Castellera de Riudoms, que comptarà amb la participació de tres colles de referència al territori com són la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus.

Durant la presentació de la nova diada, la regidora de Cultura de Riudoms, Maria Cros, ha recordat que fins ara la única experiència que hi havia a Riudoms era l'actuació dels Xiquets de Reus, en el marc de la Fira de l'Avelana. Cros ha dit que la diada "és una nova aposta per potenciar la cultura popular a través dels castells". L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, ha recalcat "el nostre ferm compromís per la cultura popular i les tradicions del país" i ha destacat el format diferent que tindrà la diada de Riudoms respecte a d'altres, amb la presència d'un speaker que narrarà els castells que s'hagin fet durant la diada: "com a experiència nova a Riudoms, hem cregut convenient de donar-li la nostra pròpia personalitat i posar un speaker explicant el que passa a plaça, ja que també serà una diada nova per als veïns i veïnes".

Per la seva banda, els i les representants de les tres colles han coincidit en afirmar que la diada de Riudoms serà un èxit i que els anirà molt bé per calendari, ja que ve després de Sant Jordi. Les tres colles incrementaran els assajos durant aquella setmana per preparar els millors castells possibles propis de l'inici de temporada. Així, el cap de colla de "la Vella", Albert Martínez, preveu que faran castells de 8 "dintre de l'amplia gamma que hi ha", alhora que afegeix "hem de tenir en compte que vindrem d'una aturada de tota la Setmana Santa". Per part de la Jove, el cap de colla, Gorka Bertran, creu que també podran portar a plaça algun castell de 8, mentre que la co-cap de colla dels Xiquets de Reus, Maria Alegret, ha desitjat intentar alguna construcció de vuit pisos, però tot dependrà de com estigui la colla en aquest inici de temporada.

La plaça de l'Om, nova plaça castellera

Les tres colles participants vuen amb bon ulls les característiques de la plaça de l'Om, situada davant mateix de l'Ajuntament de Riudoms. La consideren molt acollidora ja que tant la mida -és una plaça petita-, com la presència de dos carrers que exteriors, -des d'on també es poden vuere els castells-, farà que es creï un bon ambient entre la gent i les colles. Tant és així que el cap de colla de "la Vella" ha comparat la plaça de l'Om amb la plaça del Catllar, "una de les més ideals per a fer-hi castells", ha afegit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: