Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Joves carrega la torre de 8 neta i lidera el Concurs després de les tres primeres rondes

Verds manté el pols per la primera plaça amb el 5 de 9 mentre la Vella rebaixa les pretensions amb el 3 de 9

2de8 net de la Colla Joves Xiquets de Valls 2de8 net de la Colla Joves Xiquets de Valls JORDI BORRÀS / ACN
Món casteller ACN
Diumenge, 02 Octubre 2022 13:35

La Colla Joves Xiquets de Valls no ha desistit de portar la torre de vuit neta a plaça, després de les caigudes en segona ronda, i l'han tornat a intentar en tercera ronda. La colla vallenca ha aconseguit carregar el castell amb certa solvència i els problemes han arribat en el moment de descarregar-lo. Tot i els intents estoics del tronc per mantenir-lo dempeus, el castell s'ha trencat pels terços tot just quan la canalla desmuntava el pom de dalt. El 2 de 8 vallenc situa la Joves al capdavant del Concurs, per davant dels Verds, a l'espera de conèixer la penalització que s'ha d'aplicar per haver fet servir dues rondes per completar un mateix castell. Vilafranca, per la seva banda, manté el pols amb el 5 de 9 amb folre descarregat.

I és que en tercera ronda, els Verds han relaxat les seves pretensions després de la caiguda del 4 de 10 i han descarregat amb seguretat el 5 de 9 folrat. Tot i que l'execució del castells ha despertat els ànims de la colla a plaça, l'actuació no és suficient per mantenir la primera posició. El desenllaç del Concurs arribarà en quarta i cinquena ronda.

També ha rebaixat les expectatives la Vella de Valls, que s'ha plantat a la tercera ronda amb el 3 de 9 amb folre, el segon castell en dificultat que permet fer la ronda en solitari. Després d'un primer peu desmuntat, els vallencs han descarregat el tres folrat gràcies a l'esforç del tronc en el moment de descarregar-lo.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha tancat la seva tercera ronda amb la mateixa construcció, el 3 de 9 amb folre, que també han descarregat. De fet, aquest ha estat el primer castell que ha pogut completar la colla local després de la caiguda en primera ronda del 9 de 8 i de l'intent desmuntat en la segona, també del 3 de 9 folrat.

En ronda conjunta, els Moixiganguers d'Igualada han exhibit el 2 de 8 amb folre. Al mateix temps, Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona i Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat el 4 de 8. La resta de colles d'aquesta actuació conjunta han acabat desmuntant els seus intents de castell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: