Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Colla Jove Xiquets de Tarragona corona l’únic castell de 9 de la diada de Santa Teresa del Vendrell

La Joves de Valls descarreguen el 5d8 i el 4d8, mentre que els Nens completen el 4d8, el 5d7 i carreguen el primer 3d8 de la temporada

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el 3d9f a la diada de Santa Teresa del Vendrell La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el 3d9f a la diada de Santa Teresa del Vendrell ARIADNA ESCODA / ACN
Món casteller ACN
Diumenge, 16 Octubre 2022 17:59

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el 3d9f a la diada de Santa Teresa del Vendrell, l’única construcció de nou pisos de la jornada castellera d’aquest diumenge. Ho ha fet en la segona ronda, després de descarregar el 5d8 i abans del 4d8 amb què ha tancat l’actuació. Els Nens del Vendrell, amfitrions de la diada, han obert plaça amb un 4d8, seguit d’un 3d8 carregat que ha fet llenya després i un 5d7 descarregat. L’altra colla convidada, la Colla Joves Xiquets de Valls ha descarregat amb èxit el 5d8 i el 4d8, tot i que se li ha resistit el 3d9f, el qual no han pogut carregar i que ha quedat en dos intents desmuntats. La diada s’ha iniciat amb més de mitja hora de retard, que sumada al ritme lent de les actuacions, ha condicionat la jornada.

La diada de Santa Teresa al Vendrell ha començat amb un retard de més de mitja hora, tot i que la primera ronda ha gaudit d’un bon ritme amb tots els castells descarregats. Els Nens del Vendrell han obert plaça amb un 4d8 que han descarregat per segon cop aquesta temporada. La Colla Joves Xiquets de Valls ha optat per sortir amb un 5d8 impecable, que ha descarregat per setzè cop enguany. Per la seva part, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha replicat als vallencs amb un 5d8 que també han descarregat, tot i que ha remenat més i l’han hagut de defensar fins al final.

Colla Joves 5de8 Santa Teresa 22

5de8 descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls (A.E)

La segona ronda s’ha vist alentida i condicionada pels intents desmuntats dels Nens del Vendrell i de la Joves de Valls. En primer lloc, la canalla vendrellenca s’ha fet enrere a l’hora d’intentar l’estrena del primer 3d8 de la temporada. L’enxaneta ha tirat avall quan la cassola ja estava col·locada i l’aleta era a punt de fer les últimes passes. Els de la camisa rosada, en canvi, han hagut de desmuntar el 3d9f.

En la repetició de la segona ronda, els Nens del Vendrell han aconseguit carregar el 3d8, malgrat que poc després de fer l’aleta, el castell s’ha trencat i ha acabat fent llenya. La diada s’ha posat en pausa en aquest punt, per oferir assistència mèdica als castellers afectats. Aquesta caiguda ha fet que la diada fos “agredolça” per als vendrellencs, tal com ha assenyalat el cap de colla dels Nens, Jordi Risa. La llenya d’aquesta estructura els ha impedit portar a plaça la torre de 7, amb què pretenien completar la clàssica de vuit a casa.

Nens 3de8 Santa Teresa 22

3de8 carregat pels Nens del Vendrell (A.E)

La Joves de Valls, en aquest segon intent, ha hagut de desmuntar de nou el 3d9f després de detectar diverses dificultats en la construcció. Segons el co-cap de colla de la Joves de Valls, Pere Rico, ha estat un castell que se’ls ha “entravessat” al folre i l’encaix. Aquesta era la primera actuació dels vallencs des de la celebració del Concurs de Castells de Tarragona i és la prèvia de la diada de Santa Úrsula, que tindrà lloc dissabte vinent. Per això, Rico considera que la diada d’aquest diumenge ha servit de “toc d’atenció” per a la colla.

La Plaça Vella del Vendrell ha hagut d’esperar fins la segona ronda per veure el primer castell de nou pisos descarregat. Ha estat a càrrec de la Jove de Tarragona, que ha assolit la fita després d’un peu desmuntat. Quan l’ha tingut llest, la descarregada ha estat molt ràpida per part de tots els castellers implicats en aquesta construcció. El cap de colla tarragoní, Jordi Alomà, ha acabat l’actuació amb bones sensacions, tot i que ha reconegut que haurien volgut apostar per altres estructures, com podria haver estat el 4d9. El retard en l’inici de la diada i la seva dinàmica els ha condicionat a l’hora d’escollir quins castells portarien a plaça.

Els Nens del Vendrell han arrodonit la tercera ronda amb un 5d7, mentre que les colles convidades han optat per descarregar un 4d8 cadascuna. Com és habitual, els castellers s’han acomiadat de la diada de Santa Teresa amb diversos vanos i pilars.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: