Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Nit de Castells aplegarà a Valls prop de seixanta colles

L'acte, que se celebrarà el proper dissabte 4 de febrer, premiarà la temporada de la represa

La Nit de Castells, que se celebrarà el proper dissabte 4 de febrer, premiarà la temporada de la represa La Nit de Castells, que se celebrarà el proper dissabte 4 de febrer, premiarà la temporada de la represa AJUNTAMENT DE VALLS
Món casteller Redacció Infocamp
Dimecres, 01 Febrer 2023 20:53

Prop de 60 colles han confirmat ja la seva presència a la Nit de Castells, que se celebrarà el dissabte 4 de febrer a Valls i que premiarà la temporada de la represa. L'acte servirà per a saludar també la nova temporada, que tot just comença a arrencar, i per a que els dirigents de les colles –els que continuen i els nous– puguin compartir experiències i sensacions en el que és la principal trobada de caràcter social del món casteller.

La Nit de Castells és una iniciativa de la Revista Castells, en organització conjunta amb l'Ajuntament de Valls i TAC 12, i enguany celebra la setzena edició. L'organització està enllestint els darrers detalls de la trobada i avui tancarà definitivament el nombre d'assistents, que se situarà al voltant de 300 persones, entre presidents i caps de colla, agents culturals, representants institucionals i patrocinadors.

La temporada 2023 farà 25 anys dels castells de 10 i la recuperació dels desfolrats. I això serà visible en una Nit de Castells, que escenificarà l'aposta col·lectiva i generalitzada del món casteller per tirar endavant, tot i el sotrac que va representar la Covid. En l'escenari hi haurà una lluna de notables dimensions, que il·lustrarà els somnis castellers de les colles i la seva voluntat de mirar amunt.

L'espectacle serà de caire fonamentalment televisiu, produït per TAC 12 i La Xarxa, i conduït pels periodistes Carles Cortés i Aina Mallol. La gala, que començarà a les 21h, es podrà veure en directe per les televisions locals de Catalunya.

10 premis amb 7 jurats

La Nit lliurarà deu premis, que permetran reconèixer moments estel·lars del 2022, colles que hi han triomfat, imatges, plaça, iniciatives i, com cada any, una trajectòria castellera. Tots els premis són sorpresa, llevat del Baròmetre concedit a les colles que han pujat un pis amb castell descarregat i que enguany tenen els Castellers de Sarrià, per haver estrenat amb els castells de 7.

Els jurats dels premis són el Consell Assessor de la Revista Castells (Trajectòria, Plaça i Iniciativa social), la pròpia Revista Castells (Ambaixador), els cronistes castellers (Moment de la temporada), les colles de gamma extra (Colla de la temporada), la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres (Descarregat), l'equip casteller de TAC 12 (Imatge de la temporada) i les colles amb més gamma en cada categoria, així com les que han pujat de pis (Baròmetre). La pluralitat de jurats permet recollir diferents visions i valoracions sobre el que ha estat la temporada 2022.

Premis de la XVI Nit de Castells: Premi a la trajectòria.Premi Ambaixador de Castells; La Plaça de la temporada; Colla de la temporada; Moment casteller de la temporada; Premi a una iniciativa social; Premi Descarregat; Premi Imatge de la temporada TAC 12 – La Xarxa; Premis Baròmetre Casteller; i Premis Especial Nit de Castells.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: