Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 944

"No volem una persecució a la gent gran"

Opinió Ana Santos Gorraiz
Dimarts, 15 Mai 2018 19:56

Fa uns dies el PSC va presentar una moció per al Ple de l’Ajuntament de Tarragona, en la que demanem a la Generalitat que faci una modificació del Decret que regula el joc del bingo a Catalunya.

I és que des de fa uns mesos, els Mossos d’Esquadra han visitat les nostres llars municipals de la Gent Gran per tal d’informar-los que la Generalitat havia prohibit el joc del Bingo en llocs que no fossin especialitzats. No entenem els motius que van portar al Govern a fer aquesta regulació i que no permet jugar a la nostra Gent Gran al bingo. Precisament un joc que els ajuda a socialitzar i a evitar que se sentin sols, un dels problemes més importants als quals s’enfronten els nostres avis i àvies.

Tampoc ho entenem, tenint en compte que altres Comunitats Autònomes que han regulat aquest joc, ho han fet incorporant excepcions als seus decrets. Sense anar més lluny, la Comunitat Valenciana, reconeix el caràcter social del Bingo a les llars de la Gent Gran i els permet jugar, sempre i quan no suposi un joc lucratiu. I és precisament això el que demanem al nou Govern de la Generalitat, que inclogui aquesta excepció al decret. Perquè el Bingo ajuda als nostres avis i àvies a socialitzar i a compartir estones divertides, i evitar la soledat a la qual es pot veure abocada la nostra Gent Gran.

Mentre la legislació no canviï, les nostres llars de la Gent Gran hauran de complir amb la mateixa, però treballarem per canviar-la. No és just que es prohibeixi el bingo, i que a més es persegueix el joc portant els Mossos, i ara interposant denúncia davant la Guàrdia Urbana. No demanem res que no s’hagi fet a altres Comunitats Autònomes, simplement demanem fer la vida una mica més fàcil i divertida als nostres majors.

Ana Santos Gorraiz

Ana Santos Gorraiz

Consellera de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Ciutadania i del PSC a l'Ajuntament de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: