Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Visca Santa Rosalia!"

Opinió Núria Batet Miracle
Dijous, 30 Agost 2018 12:00

Ja torna a arribar Santa Rosalia.

Aquesta festa ens identifica com a poble i ens fa singulars, perquè el culte a Santa Rosalia, al nostre territori, està lligat a Torredembarra. Sí que és cert que Torredembarra és un lloc festiu per naturalesa, i que quan arriba finals d'agost ja hem perdut el compte dels actes que ens han animat a sortir de casa. També, alguns barris ja han fet les seves respectives festes. Però és en aquesta primera setmana de setembre quan tots ens concentrem al nucli antic i omplim carrers i places amb les expressions més genuïnes de la nostra cultura. La tradició ancestral dels versots satírics dels balls parlats, crítics amb la realitat que ens envolta, en un moment en què la llibertat d'expressió es pot trobar coartada; els diferents balls amb les seves músiques, cadascuna d'elles tan identificable; el foc, que obre cercaviles i que, acompanyat del foc dels timbals, agafa un aire riutal i hipnòtic.

Aquest 2018 és l'Any Europeu del Patrimoni. Posar en valor tot aquest Patrimoni Festiu que tenim a Torredembarra i veure com el nostre seguici llueix pels nostres carrers, alhora plens d'elements arquitectònics singulars, ens fa viure el presentamb orgull i ens fa transmetre les nostre arrels amb emoció, no només d'una generació a l'altra, sinó també fent partícip a qui està de pas o a qui acaba d'arribar. 

Són dies de ser-hi al carrer. De canviar una mica els hàbits horaris: menjar a deshora i anar a dormir més tard. Les persones que participen en les diferents actuacions, que en són moltes, canvien constantment de vestimenta i la gent feineja amunt i avall per posar a punt tot el que preparen les diferents associacions. La cultura popular ens empeny a fer vida al carrer i fa que sentim més nostres els espais comunitaris i que tinguem una convivència més rica que mai.

Fem festa. Ha passat un altre any; un any diferent i difícil per a moltes persones, presents al pensament de tots nosaltres. Però Santa Rosalia, la nostra Festa Major, sempre torna i ens agradarà viure-la. Renovarem forces i seguirem sent poble i fent poble.

Núria Batet Miracle

Núria Batet Miracle

Regidora de Cultura, Patrimoni i Festes de Torredembarra

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: