Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Un reconeixement a la feina de la Brigada Municipal"

Opinió José Luis Martín
Dimecres, 26 Setembre 2018 19:22

Aquests dies de festes han estat empostissat amunt, empostissat avall, fent i desfent escenaris i col·locant elements ornamentals en diversos espais de la ciutat per tal que els tarragonins i tarragonines poguèssim gaudir de Santa Tecla. Són els operaris de la Brigada Municipal de Tarragona, adscrita a la conselleria d’Espais Públics, un dels serveis més eficients del nostre Ajuntament.

En els darrers anys, la Brigada d’Intervenció Ràpida ha tingut una presència mediàtica més rellevant, però la feina de la Brigada Municipal i de tots els seus professionals també és destacada i necessària, tot i que de vegades no sigui, potser, tan mediàtica. I en l’àmbit festiu no només s’encarreguen de tota la infraestructura per Santa Tecla, aquests treballadors també són els responsables dels adornaments florals dels edificis per a actes culturals, així com de la preparació dels elements de festes, a més de fer possible que durant l’estiu els nostres barris gaudeixin de les seves festes amb el muntatge d’empostissats i l’adequació d’espais.

Cada matí, els equips de la Brigada que treballen a l’exterior surten de les instal•lacions del Polígon Francolí ben equipats per fer front durant la jornada a les diverses tasques de manteniment i reparacions que tenen encomanades a la ciutat. Manteniment de mobiliari urbà, tasques diverses a l’Anella Verda, així com la senyalització viària, formen part de la feina del seu dia a dia per tal de millorar l’espai públic de la nostra ciutat.

Però no tot és feina de carrer. La Brigada Municipal també és la responsable de redactar alguns dels projectes d’iniciativa municipal, així com d’exercir la direcció d’obres en els mateixos. La Brigada també participa en la redacció de plecs de clàusules administratives, meses de contractació i valoració d’ofertes, tant en processos de contractació com de manteniment. El treball administratiu no s’acaba aquí. La transversalitat és un dels trets destacats de la Brigada Municipal, ja que també col•labora de manera activa amb altres departaments municipals en diverses tasques, com la supervisió i els informes d’expedients de llicències d’obres o la col·laboració amb Protecció Civil, entre altres àmbits.

Cal recordar també que la Brigada Municipal realitza treballs de retolació, adaptació i reparació d’empostissats, així com treballs de mecànica i fusteria, reparant i restaurant mobles de diferents espais municipals. Una de les feines més destacades és el seu important paper en la Cavalcada de Reis (també al Carnaval), ja que als magatzems del Polígon Francolí es posen a punts les carrosses que els Reis d’Orient fan servir per passejar per Tarragona la nit del cinc al sis de gener.

Una feina de responsabilitat que fa de Tarragona una ciutat millor i que amb aquestes línies vull reconèixer.

José Luis Martín

José Luis Martín

Primer tinent d’alcalde Ajuntament de Tarragona i portaveu GM Partit Popular

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: