Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Primàries al Vendrell?"

Opinió Josep Maria Guitart
Diumenge, 11 Novembre 2018 13:40

Ja fa temps que el nostre país viu en una gran anormalitat. Anormalitat en les institucions,anormalitat en les llibertats més bàsiques,anormalitat en la presó i l’exili dels nostres representants...La cultura,la llengua,les llibertats i els nostres trets d’identitat seculars,es veuen qüestionats contínuament,no ja tan sols des d’un estat que ens és contrari,sinó fins i tot dins mateix del nostre país,mitjançant col.laboradors necessaris decidits a aconseguir la nostra assimilació.

En aquesta situació, l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit treballar per tal que les properes eleccions municipals del mes de maig,surtin escollits el màxim d’alcaldes i/o alcaldesses sobiranistes. Si bé hi ha molts municipis on això està garantit,n’hi ha molts altres que, per la composició social dels seus habitants, o per la feblesa dels partits que defensen aquestes idees, es fa molt difícil aconseguir una majoria que ho garanteixi. L’ANC ha cregut que una bona eina per aconseguir aquesta fita és el que ha anomenat “PRIMÀRIES CATALUNYA”, això és, que totes les persones d’un municipi que vulguin fer possible un alcalde o alcaldessa sobiranista,s’inscriguin en un cens per votar els candidats que es presentaran o, fins i tot, per ser ells o elles candidats. El nombre d’aquests vots decidiran l’ordre de la llista.

Tots sabem de sobres que al Vendrell, la gran atomització de partits i candidatures fa molt difícil la governabilitat,com ja s’ha vist en la legislatura que s’acaba,i que la idiosincràsia dels seus habitants fa complicada una majoria nacional.Seria ideal una candidatura d’unitat en aquests moments de anormalitat. Lamentablement, sembla que els partits sobiranistes, per les seves mateixes dinàmiques, no estan per aquesta labor, almenys per ara.Això no desanima la secció local de l’ANC que planteja muntar aquestes Primàries a la nostra població,pensant que no es tracta de dividir més encara aquest vot,ni prendre votants convençuts dels partits que no vulguin integrar-s’hi,sinó d’arreplegar tots els votants molestos que estan per la unitat sobiranista i veuen com els partits no es posen d’acord en aquests moments d’anar tots a una. Després, si convé, ja vindran els pactes. No oblidem que,en aquests comicis,en cas de no aconseguir majories,surt escollit alcalde el cap de a llista més votada.

UN SISTEMA EXCEPCIONAL PER A UNS MOMENTS EXCEPCIONALS.

Josep Maria Guitart

Josep Maria Guitart

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: