Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Mentre no arribin el miracle de l’ampliació de l’hospital"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Dimecres, 21 Desembre 2022 00:29

Aquest passat dimecres vam anar a dinar amb una gran notícia que va commoure petits i grans de la nostra comarca

Allí estaven els 14 alcaldes de la nostra comarca amb l’Adserà que és el qui controla en el fons per la Xarxa Tecla, recordeu que de gran vull ser com ell. Va començar de metge de família i es va situar entre la política i la sanitat pública i al final varem acabar tot el Baix Penedès dins Santa Tecla quan és un dels grans errors que haurem de patir uns anys més.

El nostre objectiu és formar part de la sanitat pública dins l’Institut Català de la Salut com Joan XXIII i sortir d’aquestes fundacions privades formades per un fotimer d’empreses més petites que et gestionen des del pamflet del grup fins a les llaunes de refresc passant per la televisió i el dinar que et serveixen. Ara fa un parell d’anys vaig tenir l’oportunitat amb el covid de comparar Joan XXIII i Santa Tecla i l’Hospital del Vendrell i no hi ha color. Ara l’imperi Adserà sembla que es dirigeix a cuidar a la gent gran i tot això, participant en residències d’avis i en empreses derivades. Això va creixent i ves a saber on anirà perquè aquestes empreses costen d’aturar perquè tenen uns cercles d’amistats i compromisos molt poderosos al territori. Aquí tothom es coneix.

Doncs en aquest àpat de dia feiner ubicat entre el dia de la Constitució en què Espanya va quedar eliminada del Mundial pel Marroc. El futbol ja no és el que era sinó que li preguntin al Real Madrid en les seves èpoques daurades.

Doncs amb tots els alcaldes del Consell Comarcal reunits ens havien de donar una gran notícia que sacsejaria mars i muntanyes a tots els veïns que hem decidit no emigrar del Baix Penedès, de moment. L’hospital comarcal inaugurat el 4 de novembre de 2004 per Pasqual Maragall ampliaria les seves dimensions per atendre les necessitats d’una comarca que en aquest període ha augmentat un 40% de la seva població, sense parlar de l’estiu i Setmana Santa.

Anem a pams. Primer de tot, com ja tenen costum en aquesta empresa privada ja tenen els plànols preparats que poden tenir menys recorregut que la radical remodelació del Cinema Brisamar de Coma-ruga.

Tal com tenim el govern que penja d’un fil primer de tot ja veurem qui dóna suport a aquests pressupostos perquè amb els regidors que tenen actualment després que Junts després de jugar a la Puta i a la Ramoneta abandonés el bot deixant sol a ERC amb els seus diputats a bord a veure si tots sols poden anar a algun lloc o hauran de seguir donant voltes i fitxant persones que havien estat d’altres partits a veure si poden arreplegar més suports parlamentaris.

Potser aquests 45 MEUR amb que estan pressupostades aquestes obres viatgin en un parell de dies a un altre indret de Catalunya per construir un local social pels avis de la comarca. Resulta que si en aquest indret hi viuen personatges més vinculats a algun partit que fa que aquest forci el seu suport per tirar endavant aquests pressupostos de la Generalitat i nosaltres ens haurem quedat un cop més amb un joc de màgia en un hospital que quan es va inaugurar ja va quedar petit per la comarca que havia d’atendre i amb el creixement registrat des de llavors.

Almenys hem aconseguit que els nostres alcaldes a part de fer alguna reunió al Consell comarcal vagin un parell de cops en quatre a Barcelona a veure que passa amb nosaltres i que allí sapigan ben bé que existim i que no precisament tenim la mateixa situació que Sant Cugat del Valles que a l’alta edat mitjana va regir una part de les nostres contrades.

Mentre no fan aquesta ampliació podrien posar un servei de busos llançadora entre l’Estació de Sant Vicenç, la del Vendrell i viceversa. No estaria malament que mentre no arribin les obres allises el terra del pàrquing perquè no tots els que passem per allí tenim ganes de provar la suspensió del nostre vehicle. I això de pagar per la televisió també és una presa de pèl. Estaria bé fos gratuïta. Petits detalls que mentre no arribin els miracles es poden anar aplicant. No sé que us sembla. Si us animeu més, doncs que passi l’hospital a estar gestionat per la Generalitat. Tots ho agrairem, des dels treballadors als usuaris.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: