Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Daniel Roso i Valents Valls lluiten contra la okupació"

Opinió Valents Valls
Dimarts, 07 Març 2023 10:23

Dissabte passat els integrants de Valents Valls es van sumar a l'acte "Fuera Okupas" que va organitzar el partit a Barcelona.

El missatge va ser clar; "no tolerarem l'abús de l'okupació cap a les famílies treballadores. On altres miren cap a una altra banda, nosaltres apliquem la llei, això no es negocia", declara Roso, prestigiós jurista i candidat a alcalde de Valls.

L'esdeveniment es va desenvolupar en gran tensió i amb presència de la policia antiavalots. L'equip de Valents va fer front a centenars d'okupes manifestants que debades van intentar impedir l'acte. Tot es va desenvolupar segons el que estava previst. Eva Parera presidenta del partit de Barcelona, va pronunciar el seu discurs i va ser aplaudida al cant d'"alcaldessa", davant la mirada d´aquests, que van intentar frustrar l'esdeveniment mitjançant amenaces, crits i sorolls, amb l'única intenció d'eclipsar el contundent discurs de Valents.

Roso afirma que "ningú no té dret a saltar-se un títol de propietat, ocupant l'habitatge d'un altre i atemptant contra els seus drets". Recalca que "l'okupació no és un dret, sinó un acte il·lícit, per tant, cal eradicar-se".

Explica que; "quan parlo amb amistats d'altres països i els explico que aquí es permet que un delinqüent entri al teu domicili i es quedi a viure-hi, sent el propietari qui s'ha de buscar un altre habitatge, no ho poden assimilar, ho veuen com una cosa surrealista que no pot ser certa, però ho és. Continuo explicant que ni se t'acudeixi tallar-los la llum, aigua o gas, doncs el delinqüent passes a ser tu per coaccionar. Mentrestant les teves pertinences estan al seu poder i és obvi que no te les tornarà, et quedas només amb el que portas sobre. A això em pregunten; en què es diferencia això a un robatori?, on és el càstig exemplar a aquestes accions il·lícites?

És cert que Espanya es troba en aquesta lamentable situació, però això ho hem de canviar els ciutadans, som nosaltres qui triem qui ens representa. Els nostres ciutadans tenen dret a sortir de casa sense tenir por de trobar-se al seu retorn okupes dins la seva llar.

A més, s'ha de considerar que el cost per al propietari, víctima d'una okupació, és excessivament alt, ha de pagar el seu allotjament mentre dura el procés, advocat, subministraments, IBI, escombraries, hipoteca, a més entra en un procediment llarg i onerós, de vegades fins i tot ha d'aguantar amenaces que se sumen a un decaïment anímic.

Aclarir que tot ciutadà és afí a estendre una mà a qui es troba en una situació de desemparament de forma puntual, a més hi ha també els serveis socials, amics, família, etc. El perfil de l'okupa sol contrastar-se més amb persones utilitzen l'okupació com a sistema de vida definitiu i no com a darrer recurs per haver esgotat totes les vies possibles, per tant, no es justifica de cap manera.

Del que s'ha exposat es desprèn que la normativa de què disposem no és prou eficaç i ha de ser modificada per afavorir el ciutadà i castigar d'una manera més severa el delinqüent que pretén fer valer la seva voluntat, vulnerant els drets de les famílies."

Cal destacar la incorporació a l'equip de Valents de Jose Antonio Ramos, que va treballar al departament de desokupacions de l'empresa contractada per Solvia (immobiliària del Banc Sabadell) a aquest efecte i que s'encarregarà del departament de seguretat ciutadana de Valents Valls.

Valents Valls

Valents Valls

Daniel Roso, Miquel Curto, Hèctor Àlvarez i Ángeles Ribes

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: