Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"ASCASUD: voluntaris sèniors al servei de l’emprenedoria i l’empresa"

Opinió Tomàs Carot Giner
Divendres, 07 abril 2023 11:18

L’Associació Sèniors per a Cooperació Tècnica Catalunya Sud, ASCASUD, una entitat sense afany de lucre que ofereix assessorament per a emprenedors i empreses de la mà de professionals sèniors voluntaris, de forma totalment altruista.

Va néixer com associació l’any 2020, però heretava la trajectòria d’una altra entitat on els voluntaris hi participàvem des de 2007. Col·laborem amb Entitats públiques i privades; estem reconeguts per la Generalitat com a mentoria empresarial i servei per l'emprenedoria. L’entitat és membre de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Amb la nostra tasca tornem a la societat els coneixements i experiència adquirits en la nostra trajectòria professional. Els nostres Assessors Sènior són directius d’empresa, professionals i empresaris, molts actualment retirats, que de forma altruista tornen a la societat els coneixements i lideratge apresos al llarg de la seva carrera. Els Sèniors tenim experiència en consultoria empresarial de més de 15 anys i hem dut a terme més de 1.500 actuacions, entre projectes i empreses assessorades.

Som uns 30 Assessors Sènior de divers perfil professional i empresarial que estem disposats a col·laborar de manera immediata amb emprenedors i petites empreses.

L’objectiu d’ASCASUD és contribuir a la creació i manteniment de llocs de feina, prioritzant l'acció social. Ens centrem en les persones i empreses amb pocs recursos. Fomentem la creació i manteniment de llocs de feina.

Els serveis d’ASCASUD es centren en tres àmbits: assessorament, formació i acompanyament. Assessorem i donem formació de gestió empresarial, des de la concepció de la idea de negoci fins al funcionament de l'empresa; també en la reactivació i rellançament de negocis.

La nostra activitat de mentoria i formació va dirigida a emprenedors, micro empreses i projectes estratègics institucionals per tal de donar resposta als dubtes i acompanyant-los en les seves decisions sobre el negoci.

Posem el nostre coneixement i experiència en el món empresarial al servei dels emprenedors que necessitin suport i guia en el desenvolupament i gestió dels seus projectes de negoci i empreses.

Donem formació sobre Lean Startup i Canvas de model de negoci, així com Pla d’empresa, Pla de viabilitat econòmica i Anàlisi d'estratègia empresarial, entre d'altres mòduls. Oferim jornades formatives a Instituts i Centres de Formació Professional sobre com pensar com un Emprenedor i crear una empresa des de zero.

També orientem per trobar suport i finançament perquè la idea negoci creixi, a través dels convenis que tenim amb vàries entitats.

Finalment, l’entitat en si mateix ofereix la possibilitat a les persones que vulguin compartir la seva experiència en el seu àmbit d’expertesa i ajudar a l’èxit d’iniciatives i projectes de persones i empreses apuntant-se com voluntari.

Podeu consultar més detalls al nostre web: https://www.ascasud.org/, des d’on també podeu contactar, tant com emprenedor o de voluntari.

Tomàs Carot Giner

Tomàs Carot Giner

Comunicació

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: