Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Una passejada amb consciència"

Opinió Vicenç Redondo Penas
Dimecres, 24 Mai 2023 08:00

En uns dies arribaran les eleccions municipals i serà l'hora de poder participar en el futur de la ciutat. Si vols dir la teva opinió, serà l'hora de fer-ho. 

Normalment, el ritme frenètic en el qual estem immersos fa que sovint no fem gaire cas del que veiem en el nostre dia a dia a la ciutat. Donem per fet que tot funciona i que veure algun treballador públic al carrer demostra que l'Ajuntament actua.

No obstant això, no sempre és així, almenys a Reus. Aquests dies de campanya s'ha parlat molt del que faran els partits que governen actualment la ciutat. Noves propostes que activaran Reus i la portaran cap al futur, diuen. Però si hem de fer cas al futur mirant en el punt en el qual estem i d'on venim, ja sabem que serà més del mateix.

Quan avui surtis d'allà on siguis després de llegir aquest article, alça la vista i contempla el Reus en què vius amb els teus propis ulls. Fixa't en els carrers, mira els establiments que tens al teu abast. Observa allà on hi havia un arbre si n'hi ha un de nou. Mira l'asfalt del teu carrer o la vorera i veuràs que tret que l'hagin arreglat aquests dies, continua igual que fa 10 anys. La brutícia del carrer, de com prohibim als nens jugar a la plaça sense donar-los alternativa.

Busca un espai obert per poder passar una estona amb la família sense que els bancs estiguin fets malbé o les atraccions infantils no estiguin malmeses. Si surts de nit, vigila l'esquena, perquè el carrer és fosc i la sensació d’inseguretat farà que acceleris el pas si tens por.

Quan passegis pels ravals, compta les persianes baixades i pregunta't on queda el tomb de ravals. Si busques la manera d'assistir a un concert de música o a algun esdeveniment esportiu, no caldrà que busquis entrada. No trobaràs cap gran esdeveniment a la ciutat. Si tens un fill en edat d'escolaritzar, segons on visquis no tindràs línia d'educació pública, o pot ser ni col·legi públic, perquè s'han tancat 11 de línies educatives i una escola.

Si teníem a Reus i al Baix Camp un Hospital municipal públic que havíem pagat nosaltres i era el nostre orgull, ara ja no ho és, perquè l'han venut. Abans donava pèrdues, i de sobte ja dona beneficis. No busquis tampoc la piscina municipal ni vulguis contractar un pavelló per fer una trobada de futbol sala. La piscina es va ofegar ella sola i dels pavellons no trobaràs com fer-los servir, perquè tampoc t'ho posaran fàcil.

És defecte de la dreta política, suprimir cultura, l'esport, la sanitat, el comerç detallista. Es privatitzar allò públic, allò que és de tots. És crear empreses privades a base de sol públic, oblidant el comerç al detall i el "REUS de TOTA LA VIDA". És efecte de l'esquerra independentista buscar una separació a força d'oblidar amb qui convivim i com Catalunya s'ha fet gran, amb gent d'Aragó, Extremadura, Múrcia, Andalusia...Catalunya és de tots. És terra de passió i d'empenta, de treballadors incansables. No oblideu qui ens ha donat un millor salari mínim interprofessional o qui us ha pujat les pensions. No oblideu qui porta a Reus i com, el nou Baixador de Bellisens i l'estació Intermodal. La pregunta sempre serà la mateixa: després de 12 anys al govern, com es que encara està tot per fer? És hora del canvi a Reus i només hi ha un vot útil, d'esquerres, progressista, animalista, ecologista, feminista, al capdavant del qual hi ha la Sandra Guaita i el seu equip de treball format per gent que, com tu, ja està cansada de veure i viure una realitat de ciutat que s'escapa en l'oblit i que com la piscina municipal o els ciutadans, s'ofeguen.

Vicenç Redondo Penas

Vicenç Redondo Penas

Membre de la candidatura del PSC Reus

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: