Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ballesteros compromet una partida per iniciar l'estudi epidemiològic de la CET

La CUP vol que es faci públic el cost de l'estudi i exigeix a l’alcalde que també es comprometi amb l’estudi de la qualitat de l’aire

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va reunir dilluns amb la Coordinadora d'Entitats de Tarragona i la fundació Mediterrània L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va reunir dilluns amb la Coordinadora d'Entitats de Tarragona i la fundació Mediterrània CET
Salut Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Febrer 2018 16:46

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va comprometre dilluns a destinar una partida econòmica per posar en marxa l’estudi epidemiològic impulsat per la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET). Segons informa l’entitat, els set partits que s’han reunit amb la fundació Mediterrània i la CET - PSC, ERC, PP, Cs, PDeCAT, ICV i Podem- han mostrat el seu suport a la posada en marxa de la investigació. 

El president de la CET, Ángel Juárez, ha recordat a Ballesteros que es va aprovar una moció per començar l’estudi epidemiològic però que aquest no s’ha iniciat. L'alcalde ha assegurat que el govern municipal té un compromís "ferm" amb l’estudi i que el volen posar en marxa el més aviat possible. En concret, Ballesteros ha diu que hi destinaran una partida pressupostària per endegar la primera fase de l’estudi. Tot i així, l'alcalde ha recordat que per poder continuar-lo després caldrà que la Generalitat també hi col·labori.

La CUP demana que es faci públic el cost de l'estudi i el paper que hi juga Mediterrània

Per la seva banda, la CUP expressa a través d'un comunicat que la responsabilitat i autoria de fer aquest estudi està plena de contradiccions. Com a exemple, ha recordat que la consellera Ana Santos (PSC) va afrimar en el seu moment "que era la Generalitat qui té la responsabilitat i per tant qui ha de quantificar el cost” i que “l’Ajuntament col·laborarà, si s’escau, amb la part que li pertoqui”. La portaveu de la CUP Laia Estrada apunta que Santos “va ometre dir qui s’encarregaria de dur a terme l’estudi i, com és habitual, ens vam topar amb respostes vagues i lamentables fruit de l’opacitat a la qual ens té acostumades aquest govern com les que fem públiques a les nostres xarxes socials amb els vídeos de L’Ajuntament (no) respon”.

Un cop sabut que la CET impulsarà aquesta primera fase de l'estudi, la CUP tornarà a dur al proper ple la demanda "que es faci públic el cost i l'estat de l’estudi epidemiològic així com el paper que hi juga la fundació". En definitiva, els cupaires demanen que s’aclareixin les contradiccions sobre aquest afer i manifesten que els “preocupa la manca de transparència en relació a una problemàtica que és clarament d’interès per a tota la població del Camp de Tarragona”.

L'estudi de la qualitat de l'aire

Finalment, des de la CUP de Tarragona deixen clar que estan “a favor d’un estudi epidemiològic i tornem a reivindicar també la necessitat que es faci un estudi de la qualitat de l’aire, com ja hem sol·licitat en múltiples ocasions fent-nos ressò de les propostes de la Plataforma Cel Net”. Afegeixen que “és imprescindible que les qüestions que afecten al medi ambient del territori i a la salut dels ciutadans i ciutadanes es converteixin en prioritats dels governs locals”.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: