Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Equip d'Atenció Primària de Valls obté els millors resultats de Catalunya

L’EQA és l’eina que mesura la qualitat assistencial de l’Atenció Primària de l’ICS a partir d’uns indicadors basats en l’evidència científica

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Valls L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Valls CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 07 Febrer 2018 16:14

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Valls va assolir, l’any 2017, els millors resultats de Catalunya segons els indicadors de l'EQA (Estàndards de Qualitat Assistencial). L’EQA és l’eina, utilitzada des del 2006 en l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS), per mesurar, a través d’uns indicadors, el control adequat de diferents patologies i la realització d’activitats de prevenció. Aquesta eina, que es va començar a treballar en el Camp de Tarragona i que, posteriorment, es va integrar en els 283 equips que l’ICS gestiona arreu de Catalunya, serveix com a instrument d’avaluació i permet comparar els resultats entre els diversos equips.

El Camp de Tarragona és el territori amb millor puntuació d’EQA en població adulta i el segon en pediatria. L’EAP de Valls és el que n’ha obtingut la millor puntuació en població adulta (dels 20 equips del nostre territori, 12 estan entre els 100 millors). Pel que fa a l’EQA de pediatria, l’EAP de Falset és el sisè equip de Catalunya amb millor puntuació.

Els indicadors que es mesuren en població adulta, i que els professionals registren quan realitzen l’atenció al pacient, tracten d’oferir informació relativa al correcte control dels pacients amb patologies com la hipertensió, la diabetis o la dislipèmia. Al mateix temps també detecten, per exemple, si un pacient amb una patologia està rebent el tractament adequat, si té administrades les vacunacions que li corresponen, si s’ha fet el consell per deixar de fumar, el cribratge del consum d’alcohol o altres, entre més de 60 indicadors.

Pel que fa als indicadors de pediatria, aquests mesuren, per exemple, el programa d’activitats preventives en edat pediàtrica, la cobertura vacunal, l’adequació dels tractaments en funció de patologies i altres.

L’EQA dóna als professionals, metges, infermeres i pediatres, informació que ajuda a millorar la qualitat de l’assistència.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: