Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell participa en el programa de prevenció del càncer de mama

Cada dos anys, les dones que tenen entre 50 i 69 anys són citades per carta a fer-se una mamografia gratuïta

El càncer de mama és una malaltia freqüent entre les dones a partir dels 50 anys, que por curar-se si es detecta a temps El càncer de mama és una malaltia freqüent entre les dones a partir dels 50 anys, que por curar-se si es detecta a temps CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dilluns, 02 abril 2018 10:43

Calafell participa en el programa de prevenció del càncer de mama que impulsen la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer i el Servei Català de la Salut. Cada dos anys, les dones que tenen entre 50 i 69 anys són citades per carta a fer-se una mamografia, totalment gratuïta. Les primeres citacions s’han remés aquest mes de desembre i continuaran enviant-se fins a juliol de l’any vinent.

El càncer de mama és una malaltia freqüent entre les dones a partir dels 50 anys, que por curar-se si es detecta a temps. La mamografia és actualment el mètode més fiable per detectar lesions molt petites.

La majoria de vegades, la mamografia confirma que no hi ha cap anomalia, però en alguns casos és necessària la realització d’alguna prova més que ajudarà a sortir de dubtes i descartar l’existència de malaltia. En molt poques ocasions es detectarà un càncer, però no cal angoixar-se, ja que llavors és millor saber-ho i guanyar un temps decisiu per al tractament i la curació.

El programa preventiu que es desenvolupa al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre es tira endavant als hospitals públics, els centres d’atenció primària i les unitats d’atenció a la salut sexual i reproductiva.

El programa té un telèfon d’atenció a les usuàries (977 32 68 00) per ajudar a aclarir qualsevol dubte o demanar més informació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: