Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils instal·larà dissabte un punt informatiu sobre la fibriomàlgia

El municipi commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Fatiga Crònica amb una taula de l’associació Afectats per la Fibromiàlgia de Cambrils a la plaça del Pòsit

Imatge d'arxiu d'una parada muntada l'any passat per l'Associació d'Afectats de Fibromiàlgia de Cambrils Imatge d'arxiu d'una parada muntada l'any passat per l'Associació d'Afectats de Fibromiàlgia de Cambrils REVISTACAMBRILS.CAT
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 11 Mai 2018 20:40

L’associació Afectats per la Fibromiàlgia de Cambrils (AFICAM) instal·larà aquest dissabte, 12 de maig, un punt informatiu a la plaça del Pòsit per commemorar el Dia Mundial d’aquesta malaltia reconeguda per l’OMS des de l‘any 1992.

L’activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, es portarà a terme de 10:30 a 14 hores i servirà per donar a conèixer la malaltia, l’associació i el programa d’activitats que organitza durant tot l’any. A més, a la taula informativa es podran adquirir diferents manualitats fetes per les mateixes persones associades amb l’objectiu de recaptar donatius per l’entitat.

Què és la fibromiàlgia?

La fibromiàlgia és una malaltia de causa desconeguda. El símptoma principal és el dolor en localitzacions anatòmiques concretes. El dolor tendeix a ser difús i persistent, cremant, punxant o penetrant. Les regions freqüentment més afectades són lumbars, cervicals, espatlles, genolls, cuixes i braços. El dolor en general empitjora amb el fred, les infeccions, l'estrès i la manca de son.

Un altre símptoma que és típicament associat amb el dolor és cansament o fatiga crònica, amb cap causa per justificar-ho. Actualment no existeix una cura per la malaltia i tots els tractaments empleats són per controlar els símptomes i el dolor.

La tasca de l'AFICAM 

L’Associació d’Afectats de la Fibromiàlgia de Cambrils (AFICAM) dóna suport a les persones afectades i durant tot l’any organitza un ampli ventall d’activitats per donar a conèixer la malaltia i conscienciar sobre les necessitats que tenen les persones que la pateixen.

Entre les accions que realitzen per millorar la qualitat de vida de les persones afectades, destaquen la gimnàstica adaptada, que té lloc al Pavelló Municipal d’Esports i les reunions setmanals al Centre Cultural per fer activitats com tallers d’autoestima amb psicòlegs especialitzats, manualitats, converses i accions de sensibilització.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: