Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Catedral de Tarragona acull per primer cop una campanya de donació de sang

Aquest dissabte 2 de juny, de 10.30 a 14:00 hores, es podrà donar sang al temple

Imatge d'arxiu de la Marató de Sang de Tarragona Imatge d'arxiu de la Marató de Sang de Tarragona CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 01 Juny 2018 21:21

El proper dissabte, 2 de juny, la Catedral de Tarragona serà l’escenari de la primera campanya de donació de sang que es fa en una catedral. Durant tot el matí, les persones que ho vulguin podran donar sang en aquest emblemàtic espai de la ciutat gràcies a la implicació de l’Arquebisbat de Tarragona, que ha posat totes les facilitats possibles per obrir l’espai a aquesta particular activitat.

A les 13 hores, l’arquebisbe Jaume Pujol visitarà l’espai de donació i es solidaritzarà amb les persones que necessiten sang per als seus tractaments. Pujol ha estat donant habitual fins que ha complert 70 anys, edat límit per a donar sang. Ara, explica, continua col·laborant amb la donació de sang a través d’iniciatives com aquesta.

Baixen les reserves

La campanya arriba a les portes de l’estiu, una època de l’any en què baixen les reserves de sang com a conseqüència del canvi d’hàbits de la ciutadania. Per això, el Banc de Sang convida a totes les persones que puguin a que vagin a donar a la Catedral o bé a l’espai de donació ubicat a la planta baixa de l’Hospital Joan XXIII, que està obert de dilluns a dissabte, de 9 a 14 hores, i les tardes de dilluns, dimecres i divendres, de 16 a 20 hores. A més, des d’aquest any l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla també acull el primer dijous de cada mes una campanya de donació, de 9 a 14 hores.

La sang, sempre necessària

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques: Tenir entre 18 i 70 anys; pesar 50 quilos o més; trobar-se bé de salut i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: