Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els farmacèutics de Tarragona inicien un curs per millorar l’atenció als ancians

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ofereix, del 17 d'octubre al 21 de novembre, el curs 'Abordatge de la gent gran des de la farmàcia comunitària'

El curs tindrà lloc a la nova aula de formació del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) El curs tindrà lloc a la nova aula de formació del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) COFT
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Octubre 2018 08:43

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) realitzarà la formació 'Abordatge de la gent gran des de la farmàcia comunitària'. Aquest curs, que començarà el 17 d’octubre i durarà fins al 21 de novembre, tindrà lloc a la seva nova aula de formació (Carrer Enric d’Ossó, 1 de Tarragona) i estarà impartit per especialistes en atenció al pacient ancià.

Aquesta activitat, adreçada a farmacèutics comunitaris, pretén que aquests obtinguin eines d’utilitat per tal de donar una bona atenció des de la farmàcia a la població anciana, cada cop més nombrosa a la nostra societat. “Per exemple, conèixer els canvis fisiològics característics de l’envelliment, com detectar-los i quins consells donar-hi; identificar les situacions problemàtiques més freqüents que tenen lloc en el pacient d’edat avançada; així com obtenir els coneixements necessaris per oferir consell i assessorament de la manera més adequada, responsable i amb criteri davant consultes freqüents al taulell de la farmàcia, en relació a la salut bucodental, dermatologia, nutrició…”, explica Tània Piqué, Vocal d’Oficina de Farmàcia del COFT.

A més, descobriran les ajudes tècniques que se’ls pot oferir a la gent gran en funció de les necessitats individuals que presentin; identificaran els riscos de la politeràpia (interaccions, fàrmacs perillosos...) i comprendran quin paper pot exercir el farmacèutic comunitari per evitar-los coneixent recursos pràctics per afrontar-los (SPD...). Per últim, aprendran a detectar les situacions de risc social de la gent gran, així com solucionar-les o derivar-les al professional especialista (treballador social).

Observant el rumb que està seguint la demografia de la nostra societat, la tendència és que aquesta població cada cop representarà un percentatge major. Així mateix, les persones grans són les que concentren més patologies i en les quals és més freqüent la polimedicació.

La farmàcia comunitària, gràcies a la seva distribució, disponibilitat d'horari i fàcil accessibilitat, es converteix, així, en l'establiment sanitari més proper al pacient, de forma que, conseqüentment, el farmacèutic comunitari es troba molt sovint davant dubtes i pacients ancians en situacions de risc.

Sis sessions presencials

El curs “Abordatge de la gent gran des de la farmàcia comunitària” constarà de sis sessions presencials, de dues hores de durada cadascuna (de 14.30 h a 16.30 h) que tindran lloc els dimecres 17, 24 i 31 d’octubre, i 7, 14 i 21 de novembre de 2018. Cada jornada constarà de teoria amb suport de vídeos, imatges i demostracions pràctiques i simulacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: