Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern garanteix el nou Hospital Joan XXIII de Tarragona, que serà una realitat d’aquí a quatre anys

Aragonès assegura que els 48,5 MEUR de la primera fase no es veuen afectats per la pròrroga pressupostària

Imatge virtual de la façana nord del nou Hospital Joan XXIII de Tarragona Imatge virtual de la façana nord del nou Hospital Joan XXIII de Tarragona DEPARTAMENT DE SALUT
Salut ACN
Divendres, 01 Març 2019 17:18

El nou Hospital Joan XXIII de Tarragona serà una realitat a mitjan 2023. Segons han explicat aquest divendres la consellera de Salut, Alba Vergés, i el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, els 48,5 milions d’euros necessaris per a la primera fase del nou centre estan “garantits” i no es veuen afectats per la pròrroga pressupostària. El pla inclou un nou edifici de 40.000 metres quadrats i la supressió dels espais “obsolets”, amb l'objectiu de convertir el Joan XXIII en un centre “punter” i adaptat al segle XXI, segons l’executiu. Després de fer-se pública la proposta guanyadora del concurs d'idees, en breu es començarà a redactar l'avantprojecte global del nou hospital i el projecte executiu de la primera fase de l’ampliació.

Vergés ha assenyalat que el futur Hospital Joan XXIII respon a les necessitats del present i del futur de tota la demarcació de Tarragona i de tot el seu àmbit de referència, que engloba prop d’un milió de persones. La consellera ha explicat que, en definitiva, el projecte preveu un nou centre i substituir els edificis obsolets i sense opcions de reforma.

El conseller d'Economia, Pere Aragonès, conversant amb la consellera de Salut, Alba Vergés, a l'exterior de l'Hospital Joan XXIII: 

Aragonès i Vergés

La consellera ha destacat que la proposta guanyadora, ‘Entre Places’, defineix un hospital universitari integrat a la ciutat i que comparteix espai entre professionals de la salut, pacients, docents i estudiants. El disseny és una obra conjunta dels despatxos d’arquitectura Sanabria&Planas‐Gallego Arquitectos, CDB Arquitectura, SLP i Mario Corea Arquitectura SLP.

De la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha insistit que la primera fase de les obres, de 48,5 MEUR, està “garantida” i no es veu afectada per la pròrroga pressupostària. Aragonès ha dit que el Govern dona resposta a una necessitat i a una “reclamació” justa del territori, a la qual no s’havia pogut fer front per “les dificultats econòmiques”.

El conseller d’Economia ha afegit el projecte inclou una transformació integral de l’hospital que derivarà en una nova manera de gestionar l’atenció assistencial i la recerca. “Aquest triangle virtuós d’assistència, docència i recerca ha de fer del nou Joan XXIII un hospital de referència a Catalunya”, ha manifestat.

Una rambla amb pèrgola i plaques solars fotovoltaiques

La primera fase de les obres del nou Joan XXIII començarà amb la construcció d’un nou edifici d’uns 40.000 metres quadrats a la zona que actualment acull l’aparcament de treballadors i l’heliport. L’àmbit aplegarà el gruix de l’activitat, amb les àrees d’hospitalització, divuit quiròfans -vuit més que ara-, el diagnòstic per la imatge, el banc de sang, les àrees administratives i docents, els serveis generals i l’àrea ambulatòria, entre d’altres. Tot aquest conjunt es vertebrarà a través d’una rambla pergolada amb plaques solars fotovoltaiques.

A més, en un segona i tercera fase ja projectades, es procedirà a l’enderroc de l’emblemàtica façana del centre hospitalari, formada pels edificis B1 i B2, que es consideren “obsolets”. Al seu lloc s’hi construiran nous edificis administratius.

L'avantprojecte de la transformació del recinte hospitalari i de l'ampliació s'ha de redactar en aquest primer semestre, i en la segona meitat de l'any s'ha de posar en marxa la redacció del projecte bàsic i d’execució de la primera fase i l’encàrrec del projecte de les instal·lacions que englobarà la part d’enginyeria.

La primera fase d’obres, que segons Vergés no entorpirà l’activitat sanitària actual, s’executarà entre els anys 2020 i 2023. Un cop enllestits el treball, es preveu que els nous espais tinguin l’equipament instal·lat per poder començar l’activitat a mitjan 2023.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: