Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix a Reus el primer servei integral esportiu del Camp de Tarragona, Rendiesport

És un projecte que aglutina tots els serveis al voltant de la medicina esportiva i sorgeix de la col·laboració entre el Centre Mèdic EMAC i Òptica La Creu Blanca

Les coordinadores del projecte i els gerents de les dues empreses han presentat Rendiesport Les coordinadores del projecte i els gerents de les dues empreses han presentat Rendiesport ALBA SANCHA
Salut Alba Sancha
Dilluns, 08 abril 2019 13:36

Reus ha estat l’escenari del naixement, aquest dilluns 8 d’abril, de Rendiesport, el primer servei integral esportiu del Camp de Tarragona. El nou projecte sorgeix de la col·laboració entre Òptica Creu Blanca i el Centre Mèdic EMAC per oferir un servei especialitzat en medicina esportiva, aglutinant, per primera vegada en un mateix centre, les diferents disciplines que poden formar part d’aquest procés, com l’assessorament nutricional personalitzat a les necessitats de cada esportista, el coneixement i especialització en diagnòstic i prevenció de malalties patològiques o lesions, els exàmens visuals i, fins i tot, un entrenador personal si l’esportista ho desitja. Es tracta d’un pla anual, amb una durada de 10 mesos d’activitat continua i dos mesos de manteniment. L’objectiu és que els esportistes assoleixin els seus reptes de forma personalitzada, segura i coordinada.

Rendiesport és “el primer servei integral esportiu al Camp de Tarragona”, com ha explicat una de les coordinadores de l’incipient projecte, Marian Garbajosa, d’Òptica La Creu Blanca. Segons la coordinadora, la iniciativa neix amb la finalitat de poder ajudar als esportistes a assolir els seus objectius, “de forma segura i coordinada” i “amb el màxim de rendiment possible”. Per això, Rendiesport compta amb “els millors professionals del Camp de Tarragona”, tal com ha assegurat Grabajosa. D’aquesta manera, els serveis oferts pel nou centre no es limitaran a les revisions físiques, sinó que s’aglutinen tots els serveis relacionats amb la salut de l’esportista, com són la seva nutrició, el tractament i prevenció de lesions, la salut visual o bé l’assessorament d’un entrenador personal, en cas que l’esportista ho sol·liciti.

L’equip professional de Rendiesport

Per donar resposta a tots aquests serveis, Rendiesport compta amb un equip de cinc professionals, especialitzats en el seu àmbit. Tal com ha explicat l’altra coordinadora del projecte, Susana Sanz, d’EMAC, es compta amb una doctora en Medicina Esportiva, que estudiarà la fisiologia de cada cas en concret per millorar el rendiment esportiu, realitzarà un test de camp a cada esportista per conèixer com treballa el seu entorn, com també durà a terme el seguiment de la pràctica esportiva, així com de les possibles lesions que puguin sorgir. Aquesta professional també serà l’encarregada de realitzar els exàmens medico-esportius. Sanz ha continuat explicant que el centre també compta amb una doctora en Nutrició i Metabolisme, especialitzada en nutrició d’esportistes. En aquest cas, se centrarà en la instauració i el seguiment d’una dieta “adaptada segons l’esportista”, en paraules de la coordinadora. Així mateix, Rendiesport també ofereix el servei d’un fisioterapeuta osteòpata especialista en dolor miofascial i punció seca. Aquest professional és expert en el diagnòstic, tractament i prevenció de malalties patològiques o lesions.

D’altra banda, Grabajosa ha seguit enumerant la resta de professional. En aquest cas, la coordinadora del projecte ha detallat que Rendiesport compta també amb una optometrista especialitzada en visió esportiva, la qual realitzarà els exàmens visuals. Aquest és un dels nexes d’unió entre EMAC i Òptica Creu Blanca. Garbajosa ha destacat el paper d’aquesta professional tenint en compte la importància de la visió en la pràctica esportiva. Per últim, la coordinadora ha parlat també de la possibilitat de comptar amb els serveis d’un entrenador personal. Aquesta serà una opció per als esportistes, depenent si ja tenen contractats aquests serveis o no.

La gestació de Rendiesport

Rendiesport és un projecte innovador que neix de les sinergies entre el Centre Mèdic EMAC i Òptica La Creu Blanca. Entre les dues empreses, s’han posat en comú els seus coneixements per oferir un servei integral i personalitzat en el món de la medicina esportiva. En aquest sentit, el soci apoderat d’EMAC, Aleix Vives, ha assegurat que des que van començar a oferir els seus serveis, la seva “inquietud” era “crear sinergies” i aconseguir la col·laboració amb “altres entitats de Reus”. Per la seva banda, el gerent de La Creu Blanca, Josep Ramon Nebot, ha detallat que, tot i que porten “bastants anys al món del comerç d’ulleres”, com li agrada descriure-ho, des de La Creu Blanca també es desenvolupen altres projectes. “Tenim clar el nostre posicionament: l’orientació al client”, ha manifestat Nebot.

En aquests punts en comú, es troben el Centre Mèdic EMAC i Òptica La Creu Blanca. Segons ha explicat el gerent de La Creu Blanca, “aquest projecte té dues potes: l’especialització i el coneixement”, però ara s’articula la “tercera pota”, que és la col·laboració entre totes dues entitats. Finalment, el soci apoderat d’EMAC ha augurat “l’èxit total del projecte”, en referència a “l’èxit cap a l’esportista”, ja que “si ells senten que les seves inquietuds queden resoltes, aquest és el nostre èxit”, ha conclòs.

La presentació oficial, aquest dilluns 8 d’abril, a les 19 h

El projecte s’ha presentat aquest dilluns, 8 d’abril, al matí, a la premsa i aquesta mateixa tarda, a les 19 h, es presentarà en acte oficial. Durant aquest acte, s’explicarà el pla integral de Rendiesport a la ciutat de Reus, amb el detall de cadascun dels plans i els seus preus, i intervindran els professionals que lideren el projecte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: