Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fira Centre Comercial acull una exposició per donar visibilitat a la lluita contra el càncer de mama

L'exposició 'El rosa és més que un color' està organitzada conjuntament per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i el centre comercial de Reus

Roda de premsa de presentació de l'exposició 'El rosa és més que un color', a la segona planta de La Fira Centre Comercial de Reus Roda de premsa de presentació de l'exposició 'El rosa és més que un color', a la segona planta de La Fira Centre Comercial de Reus JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dimecres, 19 Octubre 2022 14:18

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, el 19 d'octubre, La Fira Centre Comercial de Reus i l'Associació Espanyola Contra el Càncert (AECC) de Tarragona han presentat avui en roda de premsa l'exposició organitzada conjuntament 'El rosa és més que un color', que es pot visitar, des d'avui i fins el 24 d'octubre, a la segona planta del centre comercial. 

La gerent de La Fira Centre Comercial, Patricia Perugini, ha explicat que l'objectiu d'aquesta exposició és "donar visibilitat no tan sols a la lluita contra el càncer de mama, sinó també donar veu a les persones afectades, les seves families i a les associacions que hi donen suport". 

Les desigualtats davant del càncer i la necessitat d'avançar en el diagnòstic precoç

Anna Mateu, membre de la Junta de l'AECC Tarragona, ha explicat alguns aspectes sobre la situació actual de les persones diganosticades amb càncer de mama que també es destaquen a la mostra. Mateu ha reivindicat en primer lloc "el color rosa com a símbol del compromís i la conscienciació" envers el càncer de mama", alhora que ha lamentat avui dia "existeixen desigualtats que afecten les dones amb càncer de mama".

Segons la representant de l'AECC, una mostra d'aquestes desigualtats és que el càncer de mama metastàtic tan sols "té una taxa de supervivència de 5 anys, a l'entorn del 25%, molt lluny del 85% de tots els càncers de mama", ha apuntat Mateu, que també ha alertat que el 15% de les dones amb càncer de mama es troben en una situació "d'extrema vulnerabilitat".

Per aquest motiu, des de l'AECC es demana la necessitat que hi hagi més recerca en càncer de mama metastàtic, ja que entre un 5% i un 6% dels càncers de mama es diagnostica en estadi metastàsic, que afecta prop de 1.700 dones cada any a l'Estat. Del 95% restant, un 30% desenvoluparà metàstasi amb el temps. "Necessitem molta recerca i un diagnòstic precoç", ha sentenciat Mateu.

Finalment, Anna Mateu també ha recordat l'impacte social, emocional i econòmic que té el càncer de mama sobre les dones: "Una dona amb càncer de mama té unes despeses directes de 9.242 euros i una perdua d'ingressos de 32.578 euros durant la maltia", ha assenyalat. A aquestes dades s'hi ha d'afegir l'impacte psicològic, les alteracions i canvis en la imatge corporal de les dones o la baix autoestima. 

Avenços en la investigació a l'Hospital de Sant Joan

Per la seva banda, el Dr. David Gómez, coordinador de Radioteràpia de l'Hospital Universitari Sant Joan, ha explicat que s'estan millorant les tècniques d'investigació  en radioteràpia amb l'objectiu de tenir més control de la metàtesis. Gómez també ha destacat que l'hospital de Reus forma part de la xarxa del sistema ingegrat del tractament amb protons de Catalunya.

L'AECC, 24 hores i 365 dies de l'any al servei de la gent

La gerent de l'AECC Tarragona, Begoña García, ha recordat que l'AECC a nivell estatal té un servei d'atenció telefònica gratuït, únic a Europa, les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any, tant per a les persones malaltes com les seves famílies. També ha destacat els serveis gratuïts que s'ofereixen des de la delegació de Tarragona (avinguda Roma, 6-A): psicològics, fisioteràpia, rehabilitació, assessorament legal o laboral, ajudes socials d'emergència o cessió de material, entre altres).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: