Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ONGD Nova Eucària denuncia "maltracte" dels porcs ferits en l'accident del camió

El grup animalista critica l'ús de pistoles elèctriques i de perno per al sacrifici dels animals malferits en l'accident de Vila-seca

Desenes de porcs, a ple sol, entre les tanques de la mitjana de l'autovia C-14, a Vila-seca, amb el camió que els transportava al fons, bolcat Desenes de porcs, a ple sol, entre les tanques de la mitjana de l'autovia C-14, a Vila-seca, amb el camió que els transportava al fons, bolcat ACN
Successos Redacció Infocamp
Dimecres, 25 abril 2018 16:05

Un grup d'activistes de l'ONGD Nova Eucària s'ha desplaçat al punt de la C-14 on ha aquest matí ha bolcat un camió que transportava porcs per comprovar quin era l'estat dels animals. Els animalistes han denunciat el "maltracte" que han rebut els porcs malferits que havien patit fractures òssies o d'altres. Segons han comprovat els activistes i alguns testimonis, l'equip que els havia de sacrificar ha utilitzat pistoles elèctriques i de perno (aturdiment).

Anteriorment, el director dels serveis territorials del Departament d'Agricultura i Ramaderia i Pesca (DARP) a Tarragona, Àngel Xifré, s'ha posat en contacte amb l'ONGD per confirmar-los que s'havia enviat un equip de veterinaris a la zona per practicar l'eutenàsia als animals malferits. Des de Nova Eucària, però, han denunciat que "els animals no els estaven eutenasiant de forma humanitària, sinó amb les pistoles" i han anunciat que, en cas que l'informe confirmi aquests mètodes "demanarem la dimissió del director del serveis territorials per haver-nos enganyat i per prevaricació". Els activistes han enregistrat imatges i declaracions de testimonis a la zona.

L'entitat animalista també ha lamentat que s'hagi trigat dues hores a enviar un equip de veterinaris: "Per a l'administració pública, els porcs no són algú, sinó productes, per això se'ls deixa agonitzar", han criticat a través del seu compte de twitter.

L'accident

El camió que transportava 200 porcs ha bolcat aquest dimecres a l’autovia C-14, al punt quilomètric 2, al municipi de Vila-seca. L’avís dels fets s’ha rebut a les 11:08 hores i ha obligat a tallar la via en els dos sentits de la marxa, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). El vehicle, de l’empresa La Perna de Benabarre, ha perdut l’equilibri després de passar per la rotonda que uneix l’A-7 i la C-14, i ha quedat bolcat sobre la mitjana quan circulava en direcció a Reus. El conductor n’ha sortit il·lès.

En els primers moments, els animals han envaït algun carril de la circulació, però ràpidament se n’ha contingut una norantena entre les tanques de formigó. La resta de porcs han quedat atrapats a l’interior del vehicle i alguns d’ells han mort. Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen per rescatar-los i també han remullat els exemplars ferits.

Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Vila-seca s’han fet càrrec dels desviaments i de la regulació del trànsit a la via.

Fins a la zona s'ha desplaçat un altre camió per carregar els animals, així com el servei de grua per remolcar el vehicle sinistrat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: