Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unes 500 persones es concentren a Tarragona en rebuig a la sentència de 'La Manada'

Amb el lema ''Digueu el què digueu, no és un abús és una violació en grup'' els manifestants han mostrat indignació amb la resolució judicial

La plaça de la Font de Tarragona, amb mig miler de persones concentrades davant la façana de l'Ajuntament en rebuig a la sentència de 'La Manada' La plaça de la Font de Tarragona, amb mig miler de persones concentrades davant la façana de l'Ajuntament en rebuig a la sentència de 'La Manada' ROGER SEGURA / ACN
Successos ACN
Dijous, 26 abril 2018 21:06

Milers de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre davant els ajuntaments com a mostra de rebuig a la sentència judicial de 'La Manada' feta pública per l'Audiència de Navarra. La convocatòria, iniciada de forma espontània i promoguda per entitats com Ca la Dona o Vaga Feminista principalment a través de les xarxes socials amb el lema 'Digueu el què digueu, no és un abús és una violació en grup', ha mobilitzat homes i dones que han sortit al carrer per denunciar el què consideren una ''justícia patriarcal'' pel fet que la resolució no té en compte ni la intimidació, ni l'actuació grupal, ni la vulneració de la intimitat.

A Tarragona, unes 500 persones s'han concentrat a la plaça de la Font, al davant de l'Ajuntament, per rebutjar la sentència que s'ha fet pública aquest dijous. Durant l'acte, diversos col·lectius feministes i civils han llegit manifestos per condemnar aquesta resolució que consideren injusta. "La injustícia ens ha atacat a totes; el patriarcat dicta i el jutge obeeix", ha denunciat el manifest.

Les persones concentrades han exhibit banderes i pancartes reivindicatives, i han llençat consignes com ara 'No és un abús, és una violació', 'Visca la lluita feminista', 'No és no' i 'Si en toquen a una, ens toquen a totes'.

Alguns sindicats com CCOO, UGT o USTEC-STEs s'han sumat a la protesta que, a Barcelona, ha omplert la plaça Sant Jaume. Precisament, en aquesta cèntrica plaça barcelonina les consignes que més s'han sentit han estat 'Jo sí que et crec' i 'No és abús, és violació'. A banda de les consignes també hi ha hagut cassolada.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: