Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el judici contra l’assassí confés de la seva dona a la Pobla de Mafumet

Els familiars de la víctima asseguren que mantenien una “bona relació”

L'acusat de matar la seva dona a la Pobla de Mafumet, capcot, durant el judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona L'acusat de matar la seva dona a la Pobla de Mafumet, capcot, durant el judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona ROGER SEGURA / ACN
Successos ACN
Dilluns, 17 Setembre 2018 16:25

Aquest dilluns ha començat a l’Audiència de Tarragona el judici contra Francisco Javier Mora, l’assassí confés de la seva dona a la Pobla de Mafumet (Tarragonès) l’any 2016. Durant la primera sessió de la vista oral han declarat una desena de testimonis, entre els quals la filla de la víctima i diversos familiars. Tots ells han manifestat davant el jurat popular que desconeixien que el processat tingués problemes amb les drogues i han titllat de “bona” la relació que la víctima, Carmen Ginés, mantenia amb la seva parella. Durant el judici ha transcendit que, el dia abans dels fets, la víctima havia parlat per telèfon amb l’exdona de l’acusat i amb familiars d’aquesta, les quals li van explicar que Mora solia consumir drogues, que havia passat per un centre de desintoxicació i que havia estat un cop a la presó. Tot i que la víctima desconeixia el passat del seu marit, Carmen Ginés els hauria assegurat que l’estimava i que “lluitaria per ell”. L’endemà a la nit, el 17 de desembre del 2016, el processat li va ocasionar la mort després de propinar-li, per sorpresa, una vintena de ganivetades. L’home va ocultar el cos a la filla menor de la víctima i al matí va confessar els fets a una comissaria dels Mossos. S’enfronta a penes de fins a 25 anys de presó.

El judici ha començat amb la declaració per videoconferència de la filla de la víctima, que en el moment dels fets era menor d’edat. La noia ha assenyalat que va tornar cap a casa a la mitjanit i que l’home va dir-li que la seva mare estava a l’hospital perquè la dona gran que cuidava havia caigut. Segons la filla, tot semblava “molt normal” al domicili i no va percebre que l’acusat anés begut. L’endemà al matí, l’home hauria agredit sexualment d’ella -uns fets que es jutjaran els dies 4 i 5 d’octubre- i “molt nerviós”, aquest li hauria dit aleshores que a la seva mare “la tenia tancada i que la tenia ell”. Aleshores, la menor se’n va anar al bar que regentava la seva família a la mateixa Pobla de Mafumet per explicar els fets.

                         Primera jornada del judici a l'Audiència de Tarragona:  judici assassí Pobla

Ràpidament, diversos familiars es van personar al domicili. L’acusat ja no hi era perquè havia decidit anar a la comissaria de Campclar dels Mossos d’Esquadra a confessar els fets. Mentrestant, els familiars van inspeccionar el domicili -amb l’excepció del lavabo, on hi havia el cos sense vida- i, en no trobar a la víctima, es van desplaçar al domicili de la dona gran que solia cuidar. Aquesta, segons ha relatat una de les germanes, els va dir que no havia vist a Carmen Ginés des del dia abans al migdia i, tot seguit, quan van tornar al domicili on havien succeït els fets, ja hi havia els Mossos d’Esquadra.

Per la seva banda, la mare de la víctima ha declarat que desconeixia que la parella tingués problemes, i que a ell no el va veure mai begut ni drogat. “Ell tenia una bona relació amb la meva filla”, ha assegurat. Una de les germanes de Carmen Ginés ha corroborat la versió de la mare i ha afegit que la víctima solia amagar diners al seu marit però que no els n’havia explicat els motius. Segons aquesta germana, a posteriori va saber que Carmen guardava llibretes bancàries, joies i diners a casa de l’anciana que cuidava, i que l’acusat també acudia al domicili d’aquesta dona gran per demanar-li diners.

Durant la vista també han declarat l’exdona i l’excunyada de l’acusat, les quals han confirmat que, el dia abans del crim, van trucar a la víctima per preguntar-li pels 150 euros que l’home s’havia compromès a pagar a les dues filles que tenia d’una relació anterior. Durant la conversa, segons la seva versió, Carmen Ginés es va “ensorrar” i els va dir “que feia sis mesos que havia canviat molt i que estava posat en la droga”. L’excunyada li hauria parlat de l’addició de l’home a la cocaïna, del seu pas per un centre de desintoxicació i d’una estada a la presó, uns fets que la víctima desconeixia.

L’exdona ha declarat que la víctima va dir-li que l’estimava i que “lluitaria pel seu marit”. Segons aquesta testimoni, durant la seva relació -que es va iniciar quan ella tenia 13 anys- Francisco Javier Mora l’havia maltractat psicològicament fins al punt de deixar-la “enfonsada”, però que mai no li va posar “la mà al damunt” ni s’hi va mostrar violent. A més, la dona ha afirmat que, quan vivien a Bonavista, ell consumia grans quantitats de cocaïna i intentava agafar-li diners per comprar-ne.. “Vam vendre un pàrquing per tres milions de pessetes i se’ls va esnifar”, ha etzibat l’exdona en un moment de la seva declaració. La testimoni també s’ha queixat que l’home no compleix amb el pagament de la manutenció de les seves filles.

Aquest dilluns també han declarat dos joves que, uns dies abans dels fets, van coincidir amb l’acusat en un bar. Allà, segons han relatat, Mora els va convidar a consumir cocaïna i després es van intercanviar els números de telèfon. Posteriorment, el 17 de desembre -quan va ocórrer el crim- , l’home els va trucar per reclamar que li “tornessin” la droga i per preguntar-los si en tenien per a ell. Un dels nois ha explicat que l’acusat hi va contactar entre les deu i les dotze de la nit, i que el va notar “alterat i histèric”, malgrat que parlava i se l’entenia “correctament”.

Tensió entre el públic

Durant un recés de les declaracions, familiars de la víctima i de l’acusat s’han enfrontat en una picabaralla dialèctica a l’exterior de la sala en la qual s’han pogut sentir crits “d’assassí i violador”. El jutge ha requerit la presència dels Mossos d’Esquadra perquè acompanyessin aquestes persones a l’exterior, tot i que més tard el magistrat els ha deixat tornat a accedir a la sala per poder seguir el desenvolupament del judici.

Un grup de persones ha donat suport als familiars de Carmen Ginés (Cedida): públic familía assassinada Pobla

 

Fins a 25 anys de presó

El processat, que no està previst que declari fins dijous, s’enfronta a una pena de fins a 25 anys de presó per assassinat -la que sol·liciten les acusacions-. Per la seva banda, la fiscalia demana 21 anys de presó per un presumpte delicte d’assassinat amb traïdoria, mentre que la defensa té previst demanar l’eximent de l’home per consum d’alcohol i drogues. L’autor confés tenia aleshores 44 anys, la mateixa edat que la víctima, Carmen Ginés, molt coneguda al poble i amb qui s’havia casat feia dos anys.

Condemnat per una violació del 2003

Cal tenir en compte que, arran de l'agressió a la filla menor de Carmen Ginés -que es jutjarà a principis d’octubre- es va obtenir l’ADN del processat, el qual va coincidir amb el perfil d’unes restes biològiques que no s’havien pogut identificar durant la investigació d’una violació ocorreguda el 2003 a Tarragona. Finalment, l’acusat va ser jutjat per aquests fets el passat 27 de juny i l’Audiència de Tarragona el va condemnar a 19 anys i 3 mesos de presó.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: