Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Desarticulen a Roda de Berà i Cervelló una organització que traficava a través d’un club cannàbic a Viladecans

S’han detingut deu integrants, entre els quals l’home que supervisava les operacions a través de testaferros

Una plantació de marihuana d'una organització desarticulada a Roda de Berà i Cervelló i que operava a Viladecans Una plantació de marihuana d'una organització desarticulada a Roda de Berà i Cervelló i que operava a Viladecans GUÀRDIA CIVIL
Successos ACN
Divendres, 30 Novembre 2018 23:48

La Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb les policies locals de Cervelló i Roda de Berà, han desarticulat una organització criminal especialitzada en la venda al detall de productes derivats del cànnabis a través d’una associació de Viladecans. S’han detingut nou homes i una dona, integrants de l’organització, i s’han fet quatre registres en domicilis i locals, on s’han intervingut 9,3 quilos de marihuana, 200 grams d’haixix, 1.539 plantes de marihuana amb més de 100 quilos de pes, 5.000 euros en efectiu i instruments per la distribució i venda de la droga. Entre els arrestats hi ha el líder de l’organització, que supervisava totes les operacions a través de testaferros.

Les investigacions van començar a principis d’any, quan la Guàrdia Civil va saber que hi havia un grup organitzat a Viladecans que es dedicava al cultiu intensiu de marihuana en un habitatge ocupat il·legalment a Roda de Berà. L’únic objectiu era distribuir-la a un club cannàbic de Viladecans, a través del qual es venia a un gran nombre de persones que hi accedien, fossin socis o no. Gràcies a les investigacions, es va saber que el grup tenia un altre habitatge a Cervelló, on havien establert una altra plantació de cànnabis per a sufragar la gran demanda.

Les plantacions eren supervisades pel principal investigat, que s’assegurava que la droga reunís els requisits de qualitat i concentració THC que exigia. Els mateixos cultivadors traslladaven la droga en petites quantitats i de forma diària fins a l’associació. Un altre grup es dedicava a la distribució al detall al club, amb una jornada de treball fixa per la qual rebien un sou. Segons la Guàrdia Civil, es va detectar que es venia droga a menors d’edat en diverses ocasions.

El líder de l’organització havia creat una mercantil amb aparent normalitat comercial per a blanquejar els diners obtinguts il·lícitament del tràfic de drogues generat a l’associació.

Els detinguts, acusats dels delictes de cultiu i elaboració de drogues, tràfic, pertinença a organització criminal, associació il·lícita i defraudació de fluid elèctric, van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 8 del Vendrell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: