Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Desarticulat a Constantí un dels principals punts de cultiu de marihuana i tràfic de drogues al Tarragonès

S'han localitzat 2.000 plantes, cabdells i altres aparells i estris relacionats amb les substàncies estupefaents

Efectius dels Mossos d'Esquadra durant l'operatiu antidrogues fet a primera hora del matí a Constantí Efectius dels Mossos d'Esquadra durant l'operatiu antidrogues fet a primera hora del matí a Constantí MAR ROVIRA / ACN
Successos ACN
Dimecres, 16 Novembre 2022 00:24

Els Mossos han desmantellat aquest dimarts a Constantí un dels principals cultius de marihuana i tràfic de drogues al Tarragonès. L'operatiu s'ha desplegat a primera hora del matí i estava format per uns 120 efectius. S'han fet quatre entrades en habitatges unifamiliars del carrer Prat de la Riba de Constantí, al barri de 'La Patá', on s'han trobat quatre plantacions interiors de marihuana. La investigació es va iniciar a principis de setembre quan els Mossos van saber que a la zona nord s'havien ocupat diverses cases adossades amb l'objectiu de cultivar marihuana i traficar amb drogues. En l'operatiu s'han localitzat 2.000 plantes, cabdells, més de 200 focus, 24 aparells d'aire condicionat i documentació i estris.

Segons informa la policia catalana en un comunicat, aquest punt del municipi havia patit un seguit de comportaments incívics per part de persones que el freqüentaven per traficar amb droga i això havia derivat en nombrosos problemes d'inseguretat i d'insalubritat que afectaven directament a la comunitat de veïns.

De la investigació també es desprèn que les defraudacions elèctriques a les cases investigades eren desmesurades la qual cosa representava un greu perill pels residents tenint en compte que podrien provocar un incendi imminent.

Durant els mesos d’investigació es va constatar que darrera de les plantacions hi havia un grup criminal assentat al municipi que controlava aquest barri. Un control de la zona que feia molt difícil les vigilàncies policials i que es va resoldre amb l’ús de mitjans tècnics com l’helicòpter o els drons policials.

Efectius ARRO, drons i un helicòpter

Donada la complexitat del barri, els mossos han comptat amb la participació d'agents de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO), de la Unitat de Drons, de l'helicòpter i de la Unitat de Seguretat Ciutadana del Tarragonès, a banda de la Unitat d'Investigació de Tarragona.

Un cop finalitzades les entrades i escorcolls, els operaris de la companyia subministradora han desconnectat totes aquelles manipulacions il·lícites en l’escomesa elèctrica.

La investigació continua oberta a l’espera de l’anàlisi dels indicis localitzats en les entrades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: