Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una de les víctimes del cas de Masllorenç assegura que li van donar un cop "molt fort" i que li van fer un tall al coll

L'home declara que els assaltants van colpejar al seu pare, que va morir mesos més tard

Advocats i els acusats d'un delicte d'assassinat en un robatori a Masllorenç en la segona jornada del judici celebrat a l'Audiència de Tarragona Advocats i els acusats d'un delicte d'assassinat en un robatori a Masllorenç en la segona jornada del judici celebrat a l'Audiència de Tarragona MAR ROVIRA / ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Successos ACN
Dimarts, 22 Novembre 2022 21:22

El judici contra sis acusats d'un delicte d'assassinat durant un robatori amb violència en un mas de Masllorenç l'any 2019 ha continuat aquest dimarts a l'Audiència de Tarragona amb la declaració d'una de les víctimes. Es tracta de l'home que vivia amb el seu pare al domicili assaltat, on hi conreava plantes de marihuana. El testimoni ha assegurat que va rebre un cop "molt fort" al cap que li va provocar perdre el coneixement i que li van fer un tall al coll. Així mateix, ha explicat que els assaltants també van colpejar al seu pare, el qual va morir mesos més tard. En la tercera sessió, també ha declarat el fill d'un dels processats, que ja va ser condemnat pels fets, el qual ha reconegut que va colpejar la víctima amb una pota de cabra.

En la seva declaració, la víctima ha explicat que tant ell com el seu pare dormien quan van entrar al seu domicili, conegut com a Mas Artesà. L'home ha relatat que va sentir com el seu pare el cridava des del menjador i que quan hi va arribar es va començar a barallar amb un home. Tot seguit, ha explicat que un altre individu li va donar un cop "molt fort" al cap amb una eina que li va provocar la pèrdua de consciència. Segons ell, un agent dels Mossos d'Esquadra li va dir que l'havien colpejat amb una pota de cabra, però, subratlla, que no va veure l'instrument. Després de recuperar el coneixement, detalla, es va adonar que estava ple de sang i que li havien fet un tall al coll amb un ganivet.

El testimoni també ha declarat que es va trobar el seu pare a terra ple de sang i que el va col·locar damunt d'un matalàs. L'home ha assegurat que només va tenir temps de trucar a la seva mare a qui li va comunicar que hi havia molta sang arran del robatori i li va demanar que avisés a la policia. "Llavors vaig tornar a perdre el coneixement i no el va recuperar fins a l'ambulància. Un cirurgià em va explicar que havia anat per dos mil·límetres i cinc minuts", ha afegit la víctima.

Alhora, ha afirmat que des de feia tres anys conreava marihuana i que tenia poques plantes a la finca. De fet, ha dit que la droga que es van emportar era de poca qualitat i que no va veure com se l'enduien. També ha indicat que no va identificar els assaltants perquè duien passamuntanyes i pel fet que l'habitatge estava a les fosques. Tant el testimoni com el seu pare van estar hospitalitzats després de l'agressió durant uns dies. Tres mesos més tard, al maig de l'any 2019, l'estat de l'home gran va empitjorar i va morir a conseqüència d'un traumatisme cranioencefàlic amb hematomes subdurals bilaterals.

"Li vaig donar un cop amb la pota de cabra per defensar-me"

En la tercera jornada d'aquest judici, amb jurat popular, també ha declarat, en qualitat de testimoni, el fill d'un dels acusats, el qual va participar en el robatori quan era menor. El jove, que actualment té dinou anys, ja ha estat condemnat pels fets i compleix condemna en un centre de menors. Ell ha assegurat que tots els acusats van participar en l'assalt lliurement i que ell i un altre membre sabien que al mas hi havia droga. Tot i que ha confessat que sabia que la casa estava habitada, ha assenyalat que en el moment del robatori no sabien que els seus propietaris estaven dins.

El testimoni ha confessat que ell portava un ganivet i una pota de cabra quan va entrar al domicili i que hi havia un home gran dormint. Segons el jove, dos dels acusats es van quedar al menjador amb aquest home i ell va ajudar a un altre membre del grup, ja que s'estava barallant amb l'altre resident. "Estava rebent cops de puny i vaig intentar ajudar-lo, llavors va anar contra mi – en referència a la víctima-. Li vaig donar un cop amb la pota de cabra per defensar-se", ha justificat.

El jove també ha explicat que van aconseguir trobar la marihuana i que es van emportar una caixa. La van "pelar" a casa d'un dels processats i després d'un parell de dies se la va quedar per vendre-la. "Li vaig vendre a un marroquí a qui li devia diners, no recordo amb exactitud, però devia guanyar uns 1.000 euros", ha apuntat. A més, ha reconegut que a la persona que li va vendre la droga no va "posar cap problema" pel que fa a la qualitat de la marihuana. També ha admès que es va quedar tots els diners de la venda i que no els va repartir, tal com havien acordat amb la resta de la banda: "Soc molt avariciós i m'ho vaig quedar tot".

Peticions de més 40 anys de presó

En la jornada d'aquest dimarts, han declarat diversos testimonis com la dona de l'home mort, la qual ha relatat que el seu fill la va trucar per avisar-la que els havien entrat a robar al mas. Ella ha explicat que quan va arribar a la casa, acompanyada pels Mossos, ja hi havia les ambulàncies. "Em vaig trobar el meu marit a terra i hi havia molta sang, em vaig quedar al seu costat i després vam marxar amb l'ambulància tots tres", ha dit. El judici va començar la setmana passada i està previst que s'allargui fins a mitjans de desembre. Les declaracions de la resta dels acusats es faran el dia 30 de novembre.

El ministeri fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat, d'un delicte de temptativa d'assassinat, d'un de robatori amb violència en casa habitada, d'un altre contra la salut pública, i d'un delicte de grup criminal. Per això, demana 44 anys de presó per l'home que va impulsar l'assalt, a qui li atribueix tots els delictes, i 43 anys pels mateixos delictes pels altres quatre integrants del grup. També sol·licita una pena de dos anys de presó per a un dels acusats per un delicte contra la salut pública. En canvi, els advocats defensors demanen l'absolució dels seus representants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: