Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Falten nou capitals catalanes per connectar-se a la xarxa pública de fibra òptica, la meitat del Camp i l'Ebre

El Govern vol aprofitar les carreteres de titularitat de la Diputació de Tarragona per accelerar el desplegament / Valls, Montblanc, Falset i Gandesa, les pendents

El conseller Jordi Puigneró, amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, a l'exterior de la institució El conseller Jordi Puigneró, amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, a l'exterior de la institució NÚRIA TORRES / ACN
Tecnologia ACN
Dijous, 26 Juliol 2018 20:34

De les nou capitals de comarca que resten pendents de l'arribada de la xarxa pública de fibra òptica, gairebé la meitat es troben en territori tarragoní. Valls, Montblanc, Falset i Gandesa són quatre capitals on encara no s'ha estès la xarxa. Precisament amb la voluntat d'accelerar el seu desplegament, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest divendres al migdia la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu d'establir una col·laboració i aprofitar la xarxa de carreteres de titularitat de la institució per passar-hi la fibra òptica. La voluntat del Departament de Polítiques Digitals és fer arribar la fibra a totes les capitals de comarca al 2020 i als nuclis de més de 50 habitants al 2023. Ja fa anys que el Govern treballa per a l'estesa d'una xarxa pròpia. Actualment té una extensió de 3.700 quilòmetres per tot el territori català, amb gairebé totes les capitals de comarques connectades. "Ens falten, majoritàriament, les perifèriques", ha dit el conseller.

Segons el conseller, la inversió per connectar les capitals de les comarques tarragonines en els propers dos anys s'eleva als 8,5 milions d'euros. Puigneró ha remarcat que la col·laboració amb les diputacions catalanes és fonamental perquè "la fibra òptica es desplega per carreteres i part d'aquestes són competència del món local i cal treballar-ho conjuntament".

D'altra banda, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha agraït l'interès del Govern i la sensibilitat territorial del Departament de Polítiques Digitals amb aquest projecte. "Des de la Diputació sempre hem afirmat que el desplegament digital a Catalunya pot ser l'eina clau per salvar els municipis petits amb risc de despoblació", ha assegurat Poblet.

Aquest acord per treballar conjuntament i de manera consensuada amb la Diputació de Tarragona és similar als ja materialitzats amb la Diputació de Barcelona i amb la Diputació de Lleida. Tots ells s'emmarquen en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes, per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: