Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona estrena la passarel·la que connecta el centre de la ciutat amb el mar

La infraestructura, que salva una altura de 17 metres, l’ha finançat el Port amb 1,7 MEUR

La passarel·la que connecta el centre de Tarragona amb la platja del Miracle, des de la Baixada del Toro La passarel·la que connecta el centre de Tarragona amb la platja del Miracle, des de la Baixada del Toro SÍLVIA JARDÍ / ACN
Urbanisme ACN
Dijous, 21 Juny 2018 16:07

Del Balcó de Mediterrani al mar. Tarragona ha inaugurat aquest dijous la passarel·la per a vianants que connecta la Baixada del Toro amb la platja del Miracle amb menys de deu minuts. Amb un ambient molt festiu, amb la xaranga i els nanos, la infraestructura ha estat inaugurada pel conseller de Territori, Damià Calvet, la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president del Port, Josep Andreu. “Tarragona ha fet un pas més endavant per ser la ciutat que volem”, ha dit Andreu, emocionat, en fer “el lliurament” de la passarel·la a la ciutat. “Fem realitat un somni que han tingut moltes generacions, que des del Balcó puguem arribar a tocar el mar", ha afirmat Ballesteros, que creu que aquesta passarel·la suposarà un “abans i un després” de la ciutat.

La passera fa uns 300 metres de llargada i salva una altura d'uns 17 metres. Ha estat finançada pel Port de Tarragona en un cost xifrat en uns 1,7 milions d'euros sense IVA. El Port també està fent les obres de remodelació el passeig marítim, que haurien d'estar enllestides a principis del 2019.

La passarel·la, construïda per Vías y Construcciones SA, és d'estructura metàl·lica sobre pilars de formigó i el seu traçat respon a un encaix geomètric per obtenir baixades màximes d'un 6%, amb el menor desenvolupament possible i creant el mínim impacte visual. També s'incorporen dos ascensors al costat de mar per salvar un primer desnivell d'uns vuit metres entre la cota del passeig Marítim i la cota superior d'encreuament de les vies del ferrocarril. A més, s'ha construït també una rampa d'accés en direcció a l'estació de viatgers a la zona del passeig d'Espanya. Les obres es van iniciar el 8 de setembre de 2016 i han finalitzat el 31 de maig.

El conseller de Territori, Damià Calvet, considera que Tarragona ha vençut un desavantatge: "la desconnexió entre la ciutat i la platja". "Tenir el mar a tocar dels dits i no poder-lo gaudir en plenitud per infraestructures que ens barraven el pas –el mateix port o la via del tren- o per circumstàncies topogràfiques", ha explicat Calvet.

A més, Calvet ha afirmat que la passarel·la és una bona notícia per als vianants, que podran arribar més fàcilment a la platja, però també per l'economia. La passera uneix el centre amb la zona del port i la zona lúdica que "cal aprofitar al màxim perquè d'aquesta dinamització econòmica es genera ocupació i qualitat de vida".

Ballesteros ha celebrat que, després d'anys de treball i de dècades demanant aquesta infraestructura, s'hagi fet realitat. "No en som massa conscients i d'aquí a uns mesos i anys ens recordarem d'aquest dia". "No podia ser que en una ciutat profundament mediterrània no tinguéssim a tocar amb facilitat el mar i la platja del Miracle", ha dit.

Finalment, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que s'ha estrenat en un acte oficial amb el seu càrrec en aquesta inauguració, ha posat d'exemple la passarel·la i els Jocs Mediterranis, que comencen divendres, com una mostra que el treball conjunt entre administracions funciona. En aquesta línia, s'ha compromès a parlar amb el conseller de Territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: