Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació defensa que la millora de la carretera entre la Selva i Almoster contempla l’alternativa més òptima

L'alternativa triada és la millor des del punt de vista tècnic, econòmic i mediambiental, segons els alcaldes i l'ens provincial / Es calcula que el Projecte constructiu estarà llest a principis de tardor 

D'esquerra a dreta: l'alcalde d'Almoster,Àngel Xifré, el diputat del servei d'Assistència al Territori de la Diputació, Josep Masdéu, i l'alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals D'esquerra a dreta: l'alcalde d'Almoster,Àngel Xifré, el diputat del servei d'Assistència al Territori de la Diputació, Josep Masdéu, i l'alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals JÚLIA ESTIVILL
Urbanisme Júlia Estivill
Dimarts, 31 Juliol 2018 19:16

Durant el darrer ple de la Diputació de Tarragona es va aprovar l’estudi informatiu actualitzat del condicionament de la carretera T-3231, entre Almoster i la Selva del Camp, i el seu estudi d’impacte ambiental. Aquesta aprovació es duu a terme un cop resoltes les al·legacions que s’hi van presentar i feta la tramitació ambiental. El vicepresident i diputat del servei d’Assistència al Territori de la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu, ha aclarit que aquesta aprovació definitiva s’ha fet dos anys després de la primera aprovació, realitzada el juliol del 2016, en els quals s’han estudiat i tingut en compte les diverses al·legacions i s’ha definit el millor traçat. Masdeu ha destacat que aquesta actuació figura dins del pla zonal de carreteres.

D’entre les diverses alternatives plantejades a l’inici, s’ha triat l’alternativa número dos perquè és la més òptima des del punt de vista tècnic, econòmic i mediambiental. Amb ella es prioritza la seguretat de les persones, un impacte mediambiental el més suau possible i una bona gestió econòmica ha afegit Masdeu. En aquest sentit, el nou traçat facilita la descongestió del trànsit a la travessera d’Almoster convertint aquest tram en una opció més segura per al trànsit de vehicles, bicicletes i vianants. L’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, ha explicat que “per a nosaltres com a municipi, és una necessitat vital aquesta nova carretera”. En primer lloc, actualment, la carretera passa pel nucli urbà del poble i el canvi a la nova carretera que passarà per fora del centre, permetrà fer una actuació urbanística important ha afegit Xifré qui ha assenyalat que el municipi depèn de bastants serveis que els ofereix la Selva del Camps i que millorar aquesta connectivitat facilitaria el trànsit i la seguretat.

D’altra banda, l’alternativa triada és la que té menys afectació a camins i serveis afectats i amb una solució de drenatge més integrada al terreny. Així mateix, és més econòmica, rendible socioeconòmicament i menys complexa pel que fa a l’execució. En relació amb l’aspecte mediambiental, és la que presenta una menor afectació a la xarxa de drenatge hidrològica i a la permeabilitat ecològica. L’alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals, ha declarat que “tenim tot el dret de tenir carreteres i infraestructures que siguin dignes i segures que connectin els dos municipis”. A més, ha destacat que aquesta nova carretera pot beneficiar a les indústries, empreses, cooperatives agràries i, finalment, el comerç dels dos pobles. “No s’aprofita la carretera vella per criteri tècnic, ja que aquesta presenta unes dificultats tècniques evidents” concloïa el vicepresident.

Per últim, Masdeu ha aclarit que no hi haurà dues carreteres sinó que només n’hi haurà una, la carretera T-3231 i que l’actual traçat quedarà com a via alternativa, on es mantindrà l’accés a les finques, i com a possible via ciclista. També ha assenyalat que a la T-3231 hi circulen 1.590 vehicles diàriament i que tot allò que endarrereixi el procés perjudicarà els usuaris de la infraestructura.

Un vial qüestionat

Unió de Pagesos, la Plataforma del Camp en Defensa del Territori i la CUP van denunciar, el passat dimarts 24 de juliol, "l'opacitat" del traçat de la nova carretera que unirà la Selva del Camp amb Almoster i han reclamat que en lloc de duplicar-la es millori el seu estat. Segons el diputat de la CUP a la Diputació de Tarragona, Edgar Fernández, aquesta via no era una de les obres prioritàries d'acord amb el pla zonal de carreteres i afegia que un total de 20 subjectes diferents com la CUP o Unió de Pagesos i gent a títol individual han presentat al·legacions. D'altra banda, el grup impulsor de la CUP al municipi va criticar el govern municipal de la Selva del Camp (PSC i ERC) per no haver consultat el poble ni haver informat obertament sobre el procés per a la construcció de la nova via.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: