Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls dona llum verd al projecte de reurbanització del passeig dels Caputxins

L'obra s'eleva a gairebé 1,5 MEUR

El projecte també preveu una actuació al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls El projecte també preveu una actuació al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls JOSEP CARTANYÀ
Urbanisme ACN
Dimarts, 23 Octubre 2018 16:46

El projecte de reurbanització del passeig dels Caputxins de Valls, una de les grans obres previstes al municipi, ha quedat aprovat definitivament. La Junta de Govern ha donat llum verd, de manera definitiva, al projecte d'urbanització del Passeig dels Caputxins, carretera del Pla i carrers adjacents per un import d'1.445.000 euros. L'obra inclou tots els vials que enllacen el passeig amb la carretera del Pla, en concret, els carrers de Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt, mentre que la reforma de la plaça Font de la Manxa no s'ha contemplat ara en el projecte amb la previsió d'executar-la en fases posteriors. Amb aquesta actuació es volen posar en valor els elements patrimonials en aquest passeig de 185 metres de longitud.

Així, a la part alta s'ha previst una plataforma viària a un sol nivell que unirà els edificis històrics de l'església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular i la Casa de Cultura. En aquest extrem del passeig s'empraria un paviment diferenciat, s'eliminarien els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats i la secció de vial seria a un sol nivell. D'aquesta manera, es crearia l'efecte urbanístic d'un espai en format de plaça al final de passeig dels Caputxins que destacaria visualment aquesta cruïlla presidida pels tres edificis. De manera similar s'actuaria al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls que l'any 1969 va erigir l'escultor vallenc Josep Busquets. També s'ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que faria més fàcil i còmoda aquesta cruïlla per als vianants, a més de diferenciar el tipus de paviment per conformar també una plaça al voltant del monument.

En la resta del passeig es manté la configuració actual amb l'espai central per a vianants de 7 metres d'amplada, renovant això sí tot el paviment. Es conservarien els arbres i també els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que es restaurarien i es modernitzaria la instal·lació elèctrica i es canviarien a tecnologia 'led' per augmentar així lluminositat i reduir consum energètic. Les voreres laterals s'ampliarien fins com a mínim als 1,2 metres.

El projecte prioritza en molts punts la mobilitat dels vianants, especialment a les cruïlles amb els carrers Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó i Sant Magí. En aquest punts, el vianant no haurà de baixar i pujar de la vorera per creuar el carrer, sinó que la vorera tindrà continuïtat al mateix nivell i tindrà una amplada de més de 3 metres. També la major part de passos de vianants són elevats i adaptats per fer-los més còmodes, per garantir que els vehicles redueixin la marxa de circulació. A més, els passos de vianants inclouen paviment especial adaptat a normativa que indica l'existència d'una cruïlla a les persones cegues i les guia per on creuar-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: