Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona estrena un nou passeig marítim que obre el Port a la ciutadania

El nou espai compta amb una ampliació de la vorera, més banc i fonts, nou arbrat i enllumenat i un carril bici

Un tram del remodelat passeig marítim del Miracle, a Tarragona, amb el nou carril bici, una font, arbrat i voreres més amples Un tram del remodelat passeig marítim del Miracle, a Tarragona, amb el nou carril bici, una font, arbrat i voreres més amples ROGER SEGURA / ACN
Urbanisme Alba Sancha
Divendres, 22 Febrer 2019 16:02

El Port de Tarragona ha inaugurat, aquest divendres 22 de febrer, el remodelat passeig marítim de la ciutat, el qual s’ha anomenat passeig marítim del Miracle, en un acte que ha comptat amb la presència del president del Port, Josep Maria Cruset, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el conseller de Sostenibilitat, Damià Calvet i el subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté. Amb una inversió de gairebé un milió d’euros, el renovat espai prioritza la ciutadania amb una ampliació de les voreres, la instal·lació de més bancs, fonts d’aigua nou arbrat, un carril bici i enllumenat nou. L’objectiu d’aquesta actuació, com ha indicat el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, és obrir cada vegada més el Port a la ciutat i que aquesta zona pugui ser, com el seu propi nom indica, una zona per passejar, fer exercici i que avantposi la ciutadania.

             Inauguració del passeig marítim de la ciutat (Foto: A.Sancha): 

inauguració passeig Marítim 2

Viure a tocar de mar és un dels fets més valorats pels veïns d’un municipi, segons ha assegurat Cruset. Per això, el president del Port s’ha mostrat satisfet de “posar al servei de la ciutadania aquest passeig marítim”. Cruset ha assegurat que els seus objectius al capdavant de la institució continuen en la mateixa línia de “treballar per la ciutat”. Amb la inauguració del nou passeig marítim del Miracle, es posen a disposició de la ciutadania fins a quatre quilòmetres lineals “per passejar, fer exercici i gaudir”, com ha expressat el president. Després de la inauguració de la passarel·la que “baixa al mar”, ara el nou passeig culmina aquesta actuació enfocada a “l’obertura de la ciutat al mar”, en paraules de Cruset.

   L'actuació permet l'obertura de la ciutat al mar (Foto: A.Sancha): 

inauguració passeig Marítim

Un passeig amb criteris

Respecte a les actuacions que s’han realitzat al renovat passeig marítim del Miracle, amb un tram de 650 metres, Cruset ha destacat que s’han seguit una sèrie de criteris. Per una banda, el passeig compleix amb els “criteris inclusius” perquè sigui una zona perfectament transitable per persones amb mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat visual. Així mateix, es tracta d’un entorn amb “criteris de jardineria sostenible”, amb més de “3.200 arbres, plantes i arbustos de pocs requeriments hídrics” i “d’espècies autòctones”. Per últim, i com a aspecte principal, es tracta d’un passeig que “prioritza la ciutadania”, amb l’ampliació de la vorera –que ara arriba gairebé als vuit metres d’amplada–, la instal·lació de més bancs i fonts per beure aigua, un carril bici i zona per aparcar les bicicletes, tal com ha detallat el president del Port. Aquest conjunt d’actuacions han tingut un cost d'un milió d'euros que se sumen a la inversió anterior de dos milions d’euros que es va destinar a la construcció de la passarel·la que connecta la ciutat amb el mar.

La reforma de la plataforma del Miracle, després de l’estiu

Per la seva banda, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha celebrat que “quan la ciutat i el Port van de la mà, es complementen i comparteixen objectius tots i totes sortim guanyant”. El batlle ha assegurat que la passarel·la, que es va inaugurar el passat mes de juny, “era el somni dels tarragonins i tarragonines des de finals del segle XIX”, i ara, no només s’ha fet realitat sinó que també s’ha complementat amb aquesta reforma del passeig marítim. Tot i això, Ballesteros ha reconegut que la zona no quedarà enllestida fins que es realitzi la reforma de la plataforma del Miracle, la qual començarà després de l’estiu, segons ha assegurat el batlle. Un cop finalitzades aquestes obres i s’hagi fet realitat també el projecte de la Savinosa, l’alcalde ha manifestat que “com poques altres ciutats, podrem gaudir de 7,5 quilòmetres de passeig”.

Precisament, ha estat Ballesteros qui ha anunciat el nou nom que s’ha atorgat a l’espai: passeig marítim del Miracle. Tal com ha comentat l’alcalde, “el passeig no tenia nom” i, fins i tot, es van tenir dubtes sobre la seva titularitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també ha fet referència a aquest fet, tot exemplificant el treball que ha comportat la remodelació d’aquest espai. Tot i això, Calvet ha destacat l’esforç i ha valorat com un encert el fet que els ports, entre els quals el de Tarragona, treballin per obrir-se a la ciutadania.

L’acte d’inauguració del passeig marítim del Miracle ha començat amb el tradicional tall de la cinta, a l’alçada del Port Esportiu, a càrrec de Cruset, Ballesteros i Calvet. A continuació, les autoritats han passejat pel renovat espai fins arribar al nou “balconet”, que “és una rèplica del balcó del Mediterrani” amb l’objectiu de “buscar una connexió emocional entre el front de la ciutat i el front del mar”, en paraules del president del Port. Ha estat en aquest punt quan les autoritats presents han pronunciat els seus parlaments i, posteriorment, han procedit a descobrir la placa que commemora aquest dia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: