Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona proposa que el nou POUM prevegi el trasllat del Complex Educatiu a Ponent

Si l'avanç del document s'aprova al ple de la setmana que ve s'iniciarà un procés de participació ciutadana

Xavier Puig, conseller de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Tarragona, per explicar el document de l'Avanç del POUM que es portarà a votació en el Ple extraordinari del 27 d'octubre Xavier Puig, conseller de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Tarragona, per explicar el document de l'Avanç del POUM que es portarà a votació en el Ple extraordinari del 27 d'octubre CEDIDA
Urbanisme ACN
Dijous, 20 Octubre 2022 23:59

L'Ajuntament de Tarragona proposa que el nou POUM que s'està elaborant prevegi el trasllat del Complex Educatiu a la zona de Ponent, entre Campclar i Bonavista. Seria en un espai que ara té us residencial i que l'equip de govern aposta perquè sigui d'equipament educatiu amb zones verdes i lligat a l'Anella Mediterrània. És una de les particularitats del document, que també fixa les zones de creixement d'habitatges per al futur. L'avanç del POUM, és a dir el nucli del contingut, es votarà en un ple extraordinari la setmana que ve. Si s'aprova s'iniciarà un procés de participació ciutadana per recollir impressions i propostes de millora. L'aprovació inicial de tot el POUM no es preveu fins la passades les eleccions municipals del 2023.

El conseller de Territori de l'ajuntament, Xavier Puig, ha explicat que el document rebutja "macroprojectes que condicionin o monopolitzin el creixement". "Ens carreguem la idea dels grans 'pelotazos', és un creixement repartit arreu de la ciutat i que omple forats entre el centre i els barris, arreglant les entrades de Tarragona", ha manifestat. A banda, el document també dibuixa que l'Anella Verda creixi 370 hectàrees. També es preveu la transformació de l'N-340 com a eix vital "amb arbrat, ombres, bancs i carril bicicleta".

La setmana que ve l'avanç del POUM passarà per un ple extraordinari. Perquè s'aprovi caldran els vots afirmatius de la majoria dels regidors. Si el ple el valida, se sotmetrà a exposició pública durant un termini de trenta dies hàbils, que permetrà que les corporacions, associacions i particulars puguin formular suggeriments i alternatives al planejament previst. Simultàniament al període d’informació pública, l'ajuntament tramet l'avanç amb el document inicial estratègic al Departament de Territori i Sostenibilitat. Posteriorment, s'analitzaran les alternatives i els suggeriments i es proposaran possible rectificacions.

A partir d'aquest moment, es treballarà en l'aprovació inicial del POUM i posterior aprovació definitiva. Puig ha recordat que "les normes urbanístiques es van aprovar ara fa un any, i tenen una vigència de tres anys". "Per tant, ens queden dos anys per aprovar un nou POUM", ha indicat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: