Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pla director urbanístic metropolità del Camp de Tarragona podria ser una realitat entre el 2025 i el 2026

El conseller Juli Fernàndez ha presidit la presentació d'un llibre sobre les directrius a seguir en el futur PDU

El conseller de Territori, Juli Fernàndez; l'alcalde de Tarragona; la vicealcaldessa de Reus; el delegat del Govern a Tarragona; i el rector de la URV, mirant el llibre sobre les directrius del futur PDU El conseller de Territori, Juli Fernàndez; l'alcalde de Tarragona; la vicealcaldessa de Reus; el delegat del Govern a Tarragona; i el rector de la URV, mirant el llibre sobre les directrius del futur PDU NEUS BERTOLA / ACN
Urbanisme ACN
Divendres, 10 Febrer 2023 15:49

El primer Pla director urbanístic (PDU) que ordenarà de forma conjunta l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona podria ser una realitat entre el 2025 i el 2026. Així ho ha anunciat el conseller de Territori, Juli Fernàndez, en la presentació del llibre 'Directrius de plantejament urbanístic de l'àmbit metropolità del Camp de Tarragona'. Es tracta d'una diagnosi sobre en quin estat es troben set municipis del territori - Reus, Cambrils, Constantí, la Canonja, Salou, Tarragona i Vila-seca-, així com quines accions i projectes han de guiar l'elaboració del futur PDU. Segons Fernàndez, la redacció del projecte començarà en els pròxims mesos i la seva aprovació definitiva podria allargar-se entre dos i tres anys.

Després d'una llarga reivindicació i diversos intents per convertir el Camp de Tarragona en la segona àrea metropolitana de Catalunya, el document sembla ara avançar cap a la seva concreció. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, s'ha mostrat convençut que el projecte s'aprovarà en un termini de dos o tres anys.

Fernàndez ha destacat el fet que la redacció del projecte s'iniciï amb "aquesta gran quantitat de feina feta", referint-se al llibre 'Directrius de plantejament urbanístic de l'àmbit metropolità del Camp de Tarragona'. Un full de ruta que ha de servir per guiar la futura redacció del Pla director urbanístic (PDU) metropolità del Camp de Tarragona.

L'elaboració del llibre ha anat a càrrec de la Universitat Rovira Virgili (URV), qui ha detallat les mancances i oportunitats del territori, basant-se en diversos estudis científics i emprant indicadors socioeconòmics, de mobilitat, habitatge o equipaments. El llibre també inclou el resultat d'un primer procés participatiu amb les propostes de 270 persones. Tot plegat, ha servit perquè la URV hagi dissenyat una vintena de directrius que es despleguen en 100 accions i que el Govern es compromet a tenir en compte a l'hora de redactar el futur PDU.

El futur Pla director urbanístic

El PDU té com a objectiu ordenar de forma conjunta el desenvolupament de Reus, Cambrils, Constantí, la Canonja, Salou, Tarragona i Vila-seca, i reconèixer "la realitat d’un sistema funcional de caràcter supramunicipal, amb un alt grau d’integració socioeconòmica entre municipis, i que cal articular amb visió metropolitana", tal com han detallat des del departament de Territori.

Actualment, l'única font d’ordenació d’aquest sistema urbà són els diversos planejaments municipals que provoquen "duplicitats i pèrdua d’oportunitats". Segons el conseller Juli Fernàndez, "el Camp de Tarragona és un espai clau per al país des del punt de vista d’oportunitats, de generació de benestar i de prosperitat" i això passa perquè el territori "tingui totes les eines i la capacitat per poder-se desenvolupar".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: