Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns del Pinatell demanen que s’asfalti la via principal i es posi llum a la urbanització

El TSJC va desestimar el recurs veïnal contra la Generalitat en el qual demanava que la urbanització estigués inclosa en l’últim POUM de Tarragona, amb l’objectiu d’aconseguir urbanitzar la zona

Carrer principal de la urbanització Pinatell de Tarragona Carrer principal de la urbanització Pinatell de Tarragona CEDIDA
Veïnatge Josep Cartanyà
Dissabte, 31 Març 2018 11:30

Des de fa anys, els veïns i veïnes de la urbanització del Pinatell, a la zona de Llevant de Tarragona, demanen que s’urbanitzi la zona. La demanda principal és que l’Ajuntament asfalti la via principal -la única que permet accedir a la urbanització-, ja que està molt degrada. Es tracta d’un carrer d’aproximadament 500 metres, que uneix la part més boscosa del barri amb la carretera del Catllar, i que també és un lloc de pas per a ciclistes i vianants que fan rutes i excursions fins a Boscos o altres punts de la comarca. L’altra queixa és que la urbanització es queda a les fosques ja que no disposa d’enllumenat. Es dona l’anècdota que, des de fa poques setmanes, les sis o set famílies que viuen tot l’any al Pinatell disposen de xarxa de fibra òptica, que ha arribat abans que la llum.

L’origen del problema és que la urbanització està construïda sobre terrenys rústics, però segons David Rolán, “paguem impostos com l’IBI i les escombraries, com tothom, però no rebem el manteniment corresponent”. En l’últim Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona, l’Ajuntament va incloure el Pla de Millora Urbana 27, que preveia urbanitzar el Pinatell, però el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat el va excloure perquè la urbanització “no era sostenible” quan va fer l’aprovació definitiva del POUM, el 30 de juny del 2011. Per aquest motiu, el vicepresident de l’Associació de Veïns del Pinatell, Guillermo Álvarez, -i un històric dirigent veïnal del barri-, explica que “vam interposar davant del Tribunal un recurs contenciós administratiu contra aquesta resolució que demanava que la urbanització tornés a estar inclosa una altra vegada en l’últim pla general”. Mentrestant, els veïns van reclamar per activa i per passiva a l’Ajuntament que, mentre que el TSJC no resolgués el recurs, s’asfaltés la via principal i que posés enllumenat.

Però, el passat mes de juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJC) va desestimar el recurs veïnal. Aquest fet, però, l’ha aprofitat l’associació de veïns per tornar a mantenir converses amb diversos grups municipals de Tarragona per tal de desencallar aquesta situació i tornar a reclamar els serveis bàsics.

Els veïns només es mostren optimistes en aconseguir un d’aquests serveis, l’aigua potable. Rolán explica que actualment “estem fent gestions per aconseguir connectar-nos a l’aigua d’EMATSA, perquè no rebem aigua potable”. Un altre problema que preocupa als veïns, sobretot de cara a l’estiu, és que “no tenim la barrera de protecció o tallafoc mínim de 25 metres amb els bosc que ens envolta, ja que encara que ho hagin fet alguna vegada, la vegetació continua creixent i tenim un risc d’incendi”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: