Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns demanen mesures per acabar amb els atropellaments a la Rambla Francesc Macià

En l'últim mes i mig, s'han produït diversos atropellaments amb el resultat d'una dona morta, dos homes ferits i un gos mort / ERC de Tarragona demanarà al ple de demà mesures "urgents" per evitar més casos

Els veïns alerten que hi ha vehicles que circulen amb excés de velocitat quan enfilen la Rambla Francesc Macià, des de la plaça de les Corts Catalanes Els veïns alerten que hi ha vehicles que circulen amb excés de velocitat quan enfilen la Rambla Francesc Macià, des de la plaça de les Corts Catalanes JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dijous, 15 Novembre 2018 18:15

La Rambla Francesc Macià de Tarragona s'ha convertit en poc temps en un punt negre d'atropellaments. El passat 29 de setembre, una dona va resultar morta després d'un atropellament a l'avinguda, fet que va fer sonar les alarmes entre els veïns, que feia temps que advertien de la perillositat de la zona. El 12 d'octubre, es va produir un nou atropellament d'un home que va patir una ferida a la cama i, el 6 de novembre, un tercer atropellament d'un home d'avançada d'edat que va haver de ser traslladat en ambulància a l'hospital. L'últim cas ha estat el d'un atropellament mortal del gos d'una veïna, el passat 10 de novembre, en què el conductor es va donar a la fuga i va estar a punt d'atropellar una àvia.

Per tot plegat, l'Associació de Veïns Parc Riu Francolí es va posar en contacte amb el regidor de Mobilitat, Josep Acero, per traslladar-li la preocupació existent i proposar-li com a mesures correctores la instal·lació de passos de vianants elevats a la rotonda de la plaça Francesc Macià o d'un semàfor en algun punt estratègic. La secretària de l'entitat veïnal, Roser Barrio, explica que "el problema és que hi ha vehicles que circulen amb excés de velocitat en una zona molt transitada com aquesta, especialment quan enfilen Francesc Macià en direcció al centre", a la vegada que "s'ha de tenir en compte que a la cruillla de la rotonda de la plaça de les Corts Catalanes amb la Rambla Francesc Macià hi conflueixen dues entrades a la ciutat, l'autovia i l'N-240".

De moment, l'Ajuntament de Tarragona ha repintat els passos de vianants i va posar llumetes als passos per guanyar visibilitat de nit. Pel que fa a noves mesures, els veïns estan a l'espera dels resultats d'un estudi de mobilitat de la zona.

Prec d'ERC al ple municipal

D'altra banda, ERC presentarà una moció al plenari d'aquest divendres demanant que s’apliquin amb urgència mesures per evitar que els vehicles circulin a gran velocitat per la zona. El portaveu del grup municipal, Pau Ricomà, ha explicat que proposaran "les mesures per garantir la seguretat dels vianants podrien anar des de la instal·lació de passos de vianants elevats a l’entrada de la rotonda i al llarg de tota la Rambla Francesc Macià en els dos sentits o la instal·lació d’algun semàfor". En aquest sentit, el portaveu d’ERC recorda que aquesta petició la fan també des de l’associació de Veïns Parc del Francolí i insta l’alcalde que atengui les seves demandes.

Els republicans presentaran aquesta petició al final del plenari de demà divendres al torn de precs a l’alcalde. "Les mesures que s’han pres fins ara han estat la instal·lació de panells que alerten dels passos de vianants, però s’ha demostrat que són insuficients", assegura Ricomà. "És un tema prou seriós com per buscar la millor solució immediatament", conclou el republicà.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: