Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Picamoixons reclama el transport públic escolar gratuït

Les famílies afectades s'han concentrat al Consell Comarcal de l'Alt Camp per denunciar la situació / El Consell mediarà amb la Generalitat perquè els alumnes puguin desplaçar-se fins a Valls gratuïtament

Les famílies afectades s'han concentrat aquest dimecres a la tarda al Consell Comarcal de l'Alt Camp, on han presentat 200 signatures recollides Les famílies afectades s'han concentrat aquest dimecres a la tarda al Consell Comarcal de l'Alt Camp, on han presentat 200 signatures recollides JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 22 Novembre 2018 08:14

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) Rocabruna de Picamoixons, l'AV Rocabruna de Picamoixons i les famílies afectades han convocat aquest dimecres a la tarda una concentració a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Camp per reclamar la gratuïtat del transport escolar gratuït dels seus fills fins a Valls. Els representants han registrat una instància al Consell amb prpo de 200 signatures que avalen les seves demandes.

Coincidint amb la protesta, el president del Consell Comarcal, Joan Maria Sanahuja, i el gerent de l'ens, Jordi Garcia, van convocar una reunió improvisada amb les famílies en la què es va acordar que demanarien una reunió de treball amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat per desbloquejar la situació i veure quina adminstració es fa càrrec del transport amb l'objectiu que els alumnes puguin desplaçar-se gratuïtament des de la pedania de Picamoixos fins a Valls.

Les famílies van presentar 200 signatures al Consell Comarcal: 

registre signatures Picamoixons

Un problema que ve de lluny

El problema arrenca l'any 1996, quan la Generalitat aprova un decret en el qual s'especifica que només tenen dret al transport gratuït aquells alumnes que han de canviar de municipi per assistir al centre educatiu. No és el cas de Picamoixons, que és una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) que pertany a Valls, tot i la distància que els separa. Però, a la pràctica i durant 10 anys, la llei no es va aplicar a les pedanies com Picamoixons les famílies seguien sense pagar. 

Tot va canvari al curs 2008-2009, quan el Departament d'Ensenyament va aplicar la fórmula de l'anomenat "co-pagament", a través dels consells comarcals.Des d'aleshores fins ara, les famílies de Picamoixons han hagut de pagar 264 euros anuals pel transport dels seus fills per anar als instituts de Valls, "un cost important per a les economies familiars", afirmen els veïns.

El passat mes d'octubre, el plenari de l'Ajuntament de Valls aprovava una partida extra per subvencionar el transport escolar del curs 2017-2018 i per garantir la gratuïtat del servei de transport del nou curs 2018-2019. Però quan semblava que aquesta solució "d'urgència" acabaria definitivament amb el problema, les famílies de Picamoixons han assegurat haver rebut trucades des del Consell Comarcal reclamant-los "les quotes de transport del primer trimestre en data límit d'aquest divendres 23 de novembre i, que després, reclamem a la EMD la subvenció". Davant d'això, les famílies van dir prou i van decidir convocar la concentració.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: