Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona dona suport a la vaga dels metges

La FAVT considera "inacceptable" dedicar només 5 minuts a una persona i demana recuperar les condicions laborals prèvies al 2010 que permetin assolir els ratis lògics de pacients per metge

Pacients esperant-se en un CAP per a ser atesos pel metge de família Pacients esperant-se en un CAP per a ser atesos pel metge de família ARXIU / INFOCAMP
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 29 Novembre 2018 08:09

"L'arbre no ens ha d'impedir veure el bosc". La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) utlitza aquesta dita popular per demanar la comprensió dels pacients que estan patint els inconvenients que pot comportar la vaga de facultatius com ara l'anul·lació de visites o d'altres proves mèdiques. La FAVT afirma a través d'un comunicat que "aconseguir millores en el temps d'atenció a cada pacient és la millor inversió de futur per una sanitat de qualitt i personalitzada".

D'aquesta manera, la federació veïnal dona suport a la vaga de metges d'aquesta setmana ja que "rebem constants queixes de molta població per la manca de temps en la dedicació als pacients per part dels facultatius". Des de la FAVT consideren que "només una sanitat pública i de qualitat garanteix un accés equitatiu per als més febles i amb menys recursos econòmics".

Per aquestes raons, la FAVT demana recuperar les condicions laborals prèvies al 2010, especialment en el nombre de treballadors, que "permetran assolir els ratis lògics de pacients per cada metge". Els veïns consideren "inacceptable" dedicar només 5 minuts a un pacient: "Només entrar, asseure's, treure's la roba i explicar el que li passa, el temps ja s'ha exhaurit" i afegeixen "els ciutadans hem de ser els primers interessats en que aquesta situació canvïi". En aquest sentit, creuen que "ens aboquen a una sanitat privada que no tothom pot pagar".

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona exigeix a la Generalitat que doni una solució "immediata" a aquest problema: "Avui són els metges els que estan moblitzats, demà pot ser un altre col·lectiu perquè estem farts de perdre drets fonamentals com el d'una sanitat pública i de qualitat". 

Per últim, la federació veïnal exemplifica irònicament amb la lletra de la famosa cançó 'Despacito' per descriure el que passa: “quiero visitarte y mirate a los ojos y no a lo que escribo, poder escucharte largo y tenido, poder explorarte en un espacio digno”. "És una versió molt real del que passa a les visites mèdiques dels centres d’atenció primària", conclouen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: