Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa Vendrellenca proposa que les ordenances fiscals es votin una per una en un ple extraordinari

L'entitat considera que votar-les de forma conjunta no beneficia la ciutadania ja que "impedeix que s’arribin a acords en algunes d’elles i fa que els grups municipals votin en contra tot"

Imatge d'arxiu de la Casa de la Vila del Vendrell, a la plaça Vella Imatge d'arxiu de la Casa de la Vila del Vendrell, a la plaça Vella ARXIU / INFOCAMP
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 10 Octubre 2019 08:39

La taula de treball de la Xarxa Vendrellenca ha aprovat instar al govern municipal i als grups de l’oposició a que les ordenances fiscals per al 2020 es votin una a una en comptes de votar-les totes d’un cop i que es faci un ple extraordinari per aprovar-les. Des de l'entitat ciutadana es veu molt necessari fer un ple monogràfic sobre ordenances fiscals, "perquè entenem que es un tema prou important per que els grups del ple i el govern parlin i arribin a acords".

Sobre l’actual formula de fer la votació de les ordenances fiscals, la Xarxa considera que "ni afavoreix el debat sobre les mateixes, ni genera quòrum de la majoria de grups del ple a l’hora de aprovar-les". En aquest sentit, creuen que al fer-lo mitjançant un vot per totes, "impedeix que s’arribin a acords en algunes d’elles, i fa que els grups municipals votin en contra tot".

Des de la Xarxa Vendrellenca esperen que en aquest mandat no passi com en l’anterior, "on es van tombar les ordenances fiscals per manca d’acord i es van tenir que prorrogar un any mes davant de la manca majoria del govern local". Tot i que aquest any, el govern té majoria absoluta, consideren que seria una bona fórmula de demostrar que es vol arribar a acords i amb el consegüent debat de cada ordenança.

La Xarxa ha enviat als grups municipals un document demanant-los que es reuneix al Junta de Portaveus per explorar la possibilitat de que les ordenances fiscals del 2020 es votin en un ple extraordinari i per separat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: