Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una plataforma veïnal vol prohibir la caça a Banyeres del Penedès

El veïnatge denuncia que no es pot passejar ni sortir amb els infants ni amb gossos per manca de seguretat per culpa de la presència de caçadors

La plataforma es queixa de la manca de seguretat que suposa la presència d'una desena de caçadors al municipi La plataforma es queixa de la manca de seguretat que suposa la presència d'una desena de caçadors al municipi INFOCAMP
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimarts, 21 Gener 2020 08:02

Una plataforma veïnal vol prohibir la caça a tot el terme municipal de Banyeres del Penedès a causa d'un tema de seguretat. El veïnat lamenta que, des de fa anys que, al municipi, durant els caps de setmana i des de fa un temps també entre setmana, "no es pot passejar ni sortir amb els infants ni amb gossos, ja que, hi ha una manca de seguretat per culpa de la presència de caçadors". De fet, a Banyeres del Penedès només hi ha aproximadament una desena de caçadors mentre que la resta vénen de fora i segons ha explicat la plataforma "no pot ser que deu persones atemoreixin a 3.000 banyerencs i banyerenques".

Alguns terrenys ja han posat el cartell de prohibida la caça però ara, aquesta plataforma veïnal ha volgut fer un pas més enllà, fent un manifest en què es demana que tots i totes puguin gaudir de la natura que envolta el municipi.

A partir d'ara la plataforma començarà una recollida de signatures al municipi per tal de demanar als polítics municipals la fi de la caça a Banyeres del Penedès.

Manifest prohibició de la caça

Els veïns de Banyeres volem manifestar el nostre desacord amb l'exercici de la caça al nostre municipi. Banyeres del Penedès ofereix un entorn d'ecosistemes naturals, tant agrícoles com forestals i de ribera, plens de fauna, dels que volem gaudir i poder sentir goig en tranquil·litat. Una natura, però, que en temporades de cacera t'has de pensar dues vegades sortir a passejar en segons quins camins i entorns del municipi, quan sents els trets per arreu i gossos descontrolats acostant-se. Són molts els indrets on passejar i gaudir de l'entorn, on resulta perillós i amenaçant per la proximitat dels caçadors.

Tot això per una pràctica que ja no té raó de ser en ple s. XXI. Les poblacions animals no es regulen amb la caça, els ecosistemes tenen els seus propis sistemes naturals d'autoregulació, per contra la cacera és una de les causes que fa que moltes espècies estiguin en perill de desaparèixer. Matar per diversió és una activitat inacceptable avui dia. Diuen que la caça és un esport, però la seva pràctica comporta que la resta de banyerencs i banyerenques hàgim de sortir amb por a passejar pel nostre municipi, on un 90% d'aquests "caçadors esportistes" són forans.

És per tot això que demanem que es prohibeixi la caça al nostre municipi, ja que aquesta no és compatible amb un nou model social que demanda poder sortir a gaudir del nostre entorn sense pors ni perills.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: