Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cunit es manifestarà dissabte per protestar pels atropellaments a la C-31

Veïns i Ajuntament demanen mesures "urgents" per evitar més atropellaments fins que no comencin les obres de remodelació de la via, previstes a finals de l'estiu

L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, amb la veïna Jennifer Sánchez i representants de tots els grups municipals, a la rotonda de la C-31 on conflueixen Segur i Cunit L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, amb la veïna Jennifer Sánchez i representants de tots els grups municipals, a la rotonda de la C-31 on conflueixen Segur i Cunit JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Divendres, 28 Febrer 2020 07:20

"Cunit demana solucions a la C-31". Aquest és el lema de la manifestació convocada per aquest dissabte 29 de febrer per una plataforma ciutadana encapçalada per la veïna Jennifer Sánchez, mare d'una jove que va ser atropellada en aquesta via el mes de novembre, per protestar i demanar la fi dels nombrosos atropellaments. Des d'aquest atropellament, a la C-31 al seu pas per Cunit hi ha hagut tres atropellaments més entre els mesos de gener i febrer i tots s'han produït en passos de vianants. 

És per això que la Jennifer va decidir que calia fer alguna cosa: "Em vaig decidir a fer alguna cosa perquè ens escoltin, sobretot des de la Generalitat, ja que les obres de remodelació de la C-31 havien de fer-se el 2019 i, a data d'avui, no sabem ni quan començaran", es lamenta la veïna de Cunit. Per aquest motiu, la plataforma veïnal -amb el suport de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Cunit- demana mesures "urgents" fins que no comencin les obres "per evitar que es repeteixin aquests atropellaments". En concret, proposen mesures com repitar els passos de vianants, més il·luminació de la via, posar algun ressalt per frenar la velocitat o mirar de desviar vehicles. Mesures pensades especialment davant l'increment de població que tindrà Cunit per Setmana Santa.

Les obres de remodelació de la C-31, previstes a finals d'estiu

Durant la roda de premsa de presentació de la manifestació, l'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, va anunciar que el projecte de remodelació de la C-31 de la Generalitat es troba actualment en fase de consulta pública. Un cop finalitzin els 15 dies d'exposició pública, el projecte "passarà a la seva fase de licitació per poder començar les obres cap al mes de juny, tot i que nosaltres vam demanar que s'iniciessin al setembre", per evitar la coincidència amb la temporada alta.

La manifestació

La manifestació del dissabte 29 de febrer s'iniciarà, a les 11h, a la rotonda entre l'avinguda Barcelona i l'avinguda Mediterrani -el punt on conflueixen el nucli de Segur (Calafell) i Cunit-. Des d'allí es començarà una marxa lenta fins a la plaça de la Vila, on cap a les 12h es farà lectura d'un manifest davant de l'Ajuntament de Cunit.

De moment, els veïns i veïnes de Cunit ja han rebut diverses mostres de suport, tant de l'Ajuntament com de plataformes veïnals de Cubelles i Calafell. De fet, la remodelació de la carretera que travessa aquests municipis afecta a un tram de 2,5 km.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: