Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar de persones es concentren davant el CAP de Bonavista per recuperar les urgències de 24h

Prop d'una setantena de veïns i veïnes presenten fulls de reclamació on també demanen un servei d'atenció telefònica i més personal sanitari

Concentració veïnal davant del CAP de Bonavista, a la Rambla del barri tarragoní Concentració veïnal davant del CAP de Bonavista, a la Rambla del barri tarragoní JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dijous, 30 Juliol 2020 22:04

Un centenar de persones s'han concentrat com cada dijous davant del CAP de Bonavista, a la Rambla del barri tarragoní, a favor d'una sanitat pública de qualitat. Convocats per l'AV Bonavista, els veïns i veïnes han reclamat recuperar el servei d'urgències i de 24 hores al CAP. També exigeixen "que es posi en marxa l'atenció telefònica, ja que no ens agafen el telèfon", tal i com ha afirmat la presidenta de l'associació de veïns, Loli Gutiérrez. El veïnatge també demana dotar el centre d'atenció primària de més personal sanitari, en concret, "calen dos metges, tres infermeres i un pediatra", ha concretat Gutiérrez.

En aquesta darrera concentració, abans del parèntesi del mes d'agost, l'AV Bonavista ha informat que un total de 66 persones han presentat un full de reclamació conjunt amb aquestes demandes, però des del CAP han anat trucat un per un als veïns comunicant-los que han de tornar a presentar la reclamació de forma invidual: "No ho entenem. Tot i que les reclamacions són idèntiques, ens han dit que cada veí les ha de presentar escrita del seu puny i lletra. Estic molt indignada", es lamenta la presidenta veïnal. Per aquest motiu, l'AV Bonavista atendrà les persones que necessitin ajuda a l'hora d'omplenar la reclamació, aquest divendres al local social, de 15 a 17h, o bé passades les vacances d'agost.

                                      Parlaments durant la concentració veïnal: 

Loli Gutiérrez concentracio CAP Bonavista

La concentració ha comptat amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). El seu president, Alfonso López, ha explicat que la federació ha demanat als serveis territorials de Salut a Tarragona una línia d'atenció telefònica específica per a la gent gran, un canal de Whatsapp que faciliti la reserva de cites prèvies i que es corregeixin les "deficiències" que fan moltes persones -la majoria gent gran o malaltes- hagin d'estar fent llargues cues al davant dels centres sanitaris. Alfonso López també considera que el coronavirus "no ha de ser una excusa" per canviar el model sanitari.

El Grup de Treball i Defensa de la Sanitat Pública també ha donat suport a la concentració amb una pancarta a favor de la sanitat pública.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: