Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els sorolls provocats per l’N-340 al carrer Pardal de Torreblanca donen positiu

És la conclusió de l'informe de la Generalitat corresponent als mesuraments del soroll ambiental produït per la carretera al seu pas pel barri del Vendrell

Imatge de l’entorn on s’ha realitzat el mesurament Imatge de l’entorn on s’ha realitzat el mesurament CEDIDA
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Agost 2020 08:26

La Xarxa Vendrellenca ha fet públic a través d'un comunicat que els mesuraments de soroll fets el passat 14 de juliol al carrer Pardal del barri de Torreblanca, al Vendrell, han donat positiu. Aquesta és la principal conclusió de l'informe corresponent als mesuraments del soroll ambiental produït per l'N-340 al seu pas pel nucli vendrellenc, que ha estat revisat pel Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat.

El passat dia 14 de juliol es van fer novament els mesuraments al barri de Torreblanca del Vendrell, per determinar si la mesura que no passessin camions per l’N-340 presa el 2018, afectava als mesuraments efectuats al desembre de 2016 i ja no era necessari instal·lar elements reductors de soroll.

L’habitatge al que es va realitzar el mesurament es troba situat a l’alçada del PK 1188 de la carretera N-340. Concretament, a la banda de la calçada dels vehicles que circulen en sentit Tarragona, molt a prop de la rotonda d’enllaç amb la C-32. Aquest habitatge, de tipus unifamiliar adossat, es troba a uns 30 metres del límit de la infraestructura.

Però els mesuraments han determinat que els sorolls durant tot el dia i la nit superen el que estableix la legislació vigent. En concret, segons conclou l'informe: "considerant que els valors obtinguts són representatius dels valors anuals, els nivells d’avaluació en els períodes dia, vespre i nit superen en 3, 2 i 8 dB(A) respectivament el valor de l’objectiu de qualitat fixat".

La Xarxa Vendrellenca, la plataforma ciutadana que va recollir les queixes veïnals, ha anunciat que es dirigirà a la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministeri de Foment, per traslladar-los els nous mesuraments i demanar solucions tècniques per reduir el soroll a al carrer Pardal del barri de Torreblanca.

Un problema que ve de lluny

Ja fa temps que existeixen problemes de soroll a Torreblanca. La Xarxa Vendrellenca (XV) n'ha fet un seguiment i, el mes de maig de 2019, es va dirigir al departament de Sonometria de la Generalitat, perquè instessin al Ministeri de Foment "a donar solució als problemes de soroll del carrer Pardal de Torreblanca detectats als mesuraments fets al desembre de 2016". Com a resposta els van derivar a Foment per demanar solucions. Aleshores, la taula de treball de l'entitat es va adreçar,el 5 de novembre de 2019, a la Unitat de Carreteres de la Província de Tarragona i com a resposta els van dir que s’havien de fer nous mesuraments perquè, des de setembre de 2018, estava prohibit el pas de camions. Finalment, la XV va tornar a demanar a Sonometria que es fessin els mesuraments, els quals es van fer el passat 14 de juliol.

Paral·lelament, i degut a que els mesuraments inicials de desembre de 2016 no van detectar soroll per damunt de l’establert a la normativa al carrer Alps, la xarxa veïnal segueix treballant amb la Regidoria d’Urbanisme de l'Ajuntament del Vendrell per trobar una solució plantant arbres que parin el soroll a la zona. Des de la Xarxa Vendrellenca esperen trobar solucions als problemes de soroll de Torreblanca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: