Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La FAVT titlla de “deficient” el funcionament de la sanitat pública després del confinament per la covid-19

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona considera que la pandèmia “no pot ser excusa per canviar un model sanitari amb el que la població no hi està d'acord”

Imatge d'arxiu del CAP La Granja-Torreforta Imatge d'arxiu del CAP La Granja-Torreforta ARXIU / INFOCAMP
Veïnatge Redacció Infocamp
Dissabte, 08 Agost 2020 10:47

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) es pregunta “què està passant amb les administracions públiques, que després del confinament pel coronavirus, funcionen deficientment i tenen als ciutadans en una situació de desesperació?” Amb aquesta pregunta la FAVT encapçala les seves crítiques al funcionament actual de les administracions públiques. En aquest sentit, la federació veïnal es lamenta que “qualsevol tràmit a realitzar en les administracions públiques, a dia d'avui, ha multiplicat les dificultats, especialment en sanitat, ja que la relació metge-pacient s'ha transformat en una trucada telefònica”, una situació que consideren que està afectant sobretot a la gent gran.

La Federació ha mantingut reunions recentment, tant amb la gerència dels serveis territorials de Salut a Tarragona, com amb el coordinador del CAP Torreforta-La Granja per intentar buscar solucions a aquesta situació. En aquestes trobades, la federació veïnal va proposar ampliar les línies telefòniques o el personal per atendre les trucades davant del que consideren “deficiències per l'accés telefònic” dels pacients a l'hora d'aconseguir una cita. L'entitat també proposa com a reforç un telèfon directe per a persones grans perquè puguin accedir més fàcilment als CAP's. Com a alternativa, la FAVT proposa que s'implanti un canal de Whatsapp que faciliti la reserva de cites, tal i com es fa al CAR de Salou.

D'altra banda, l'entitat també ha criticat les “deficiències” en el compliment de l'aforament de persones permès a l'interior dels CAP's que, segons la FAVT, “està provocant que les persones hagin d'estar fent cua al carrer, amb altes temperatures”, a la vegada que recorden “que això suposa que les persones malaltes hagin d'estar en unes condicions inhumanes”. Les autoritats sanitàries van comunicar a la Federació que mirarien d'ampliar l'aforament, alhora que recomanen als pacients que assisteixin als centres tan sols deu minuts abans de la seva visita per evitar que s'hagin d'esperar al carrer.

Els veïns també demanen que, quan els especialistes visitin un pacient i sigui necessària la medicació, “que siguin ells mateixos que facin la recepta i no la derivin al metge de capçalera” per evitar llistes d'esperes “que s'han allargat considerablement amb la pandèmia”, assenyala la Federació.
Finalment, la FAVT insisteix en conèixer “com reforçaran l'atenció primària davant la pandèmia de la Covid-19 i quines mesures prendran, quants rastrejadors tindrem als centres”.

Per tot plegat, els representants veïnals consideren que l'administració està incomplint ella mateixa amb les seves mesures contra la pandèmia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: