Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Veïns de Cubelles denuncien l'ajuntament per un espectacle pirotècnic a la desembocadura del Foix a la Xarxa Natura 2000

Els focs artificials, el dia 14 d'agost, van tenir lloc durant l'època de nidificació d'aus

Imatge d'unes restes de material pirotècnic a l'interior de la Xarxa Natura 2000 Imatge d'unes restes de material pirotècnic a l'interior de la Xarxa Natura 2000 PABLO RUIZ
Veïnatge ACN
Dilluns, 17 Agost 2020 07:11

Veïns de Cubelles denuncien l'ajuntament de la ciutat després que organitzés un espectacle pirotècnic "de grans dimensions" just al costat de la desembocadura del riu Foix, que és dins l'espai natural del Foix i forma part de la Xarxa Natura 2000. Els veïns, que preveuen presentar una denúncia a la SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil i a l'Àrea de Biodiversitat i Medi Natural de la Generalitat aquest dilluns, assenyalen que, a més, els focs artificials van ser el dia 14 d'agost a les 11 de la nit, encara dins el període de nidificació d'aus, que acabava just el dia 15.

Un dels veïns, Pablo Ruiz, ha explicat a l'ACN que es van llençar "coets de gran potència" que "projecten molta llum" i que provoquen "grans explosions". A més, ha remarcat que la mateixa nit es va poder veure com grans columnes de fum es van desplaçar fins de la Xarxa Natura. De fet, just l'endemà de l'espectacle, d'11 minuts, dins la Xarxa Natura es van trobar diverses restes dels petards detonats.

Els veïns assenyalen que, a més, el punt des d'on es van llençar els focs és a 109 metres de distància de la Xarxa Natura i a 287 metres d'un altre nucli boscós, i recorden que està prohibit fer foc a menys de 500 metres de masses forestals per evitar incendis forestals.

Ruiz ha explicat que l'endemà de l'espectacle ja es van denunciar els fets als Agents Rurals del Garraf, que hi van fer una inspecció ocular i en van redactar un informe. Ara preveuen, a més, denunciar-ho tant a la Generalitat com a la Guàrdia Civil.

Els veïns també han recordat que el 2019 ja es va sancionar l'Ajuntament de Cubelles amb 60.000 euros de multa per haver fet una passarel·la de fusta dins de l'espai protegit sense respectar l'època de nidificació d'aus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: